FINNSNES: Eiendomsbaron og mangemillionær Arne Utvik har spyttet mye penger inn i klubbkassa til Berntzens nye klubb, Avaldsnes. Til gjengjeld krever han resultater, og femteplass var ikke godt nok for Arne Møller og hans team.

Nå skal altså Tom Nordlie og Frank Berntzen prøve å blidgjøre den hardtsatsende investoren.

– Altså, det var ikke godt nok i år. Med den troppen var det helt klart for dårlig, lyder dommen til Berntzen.

Les også: Fra brun tjeneste til Toppserien

Finnsnes-mannen forteller til Folkebladet at Utviks ambisjoner er en av grunnene til at han gjør comeback som fotballtrener.

– Han (Arne Utvik, journ.anm) tenker utenfor boksen, og det han prøver på med Avaldsnes er noe helt nytt innenfor damefotball. Ambisjonene er litt av grunnen til at både jeg og Tom (Nordlie) synes dette er interessant, sier den tidligere FIL-treneren.

– På samme kanal

En annen grunn er muligheten til å igjen kunne jobbe med Tom Nordlie.

– Det blir utfordrende, lærerikt og spennende. Teoretisk og filosofisk er vi på samme kanal, forteller Berntzen.

55-åringen er ikke overrasket over tilbudet fra Toppserien. Det var nemlig målet helt siden han tok valget om å returnere til trenergjerningen.

– Jeg hadde et klart mål om hvilket nivå jeg skulle operere på. Det var enten Toppserien for damer, eller 2.divisjon for herrer, sier Berntzen til Folkebladet.

– Lang prosess

Avgjørelsen om å gjøre comeback tok han omtrent samtidig som avgjørelsen om å legge ned Ottos. Fra dørene på utestedet ble stengt, til han mandag ettermiddag sto på pressekonferanse i Rogaland, har det nok for mange gått fort. Men Berntzen forteller om en lang prosess.

– Hos meg har prosessen pågått siden januar. Jeg har sett på forskjellige jobber og muligheter, og pratet litt med folk for å komme i posisjon. For meg har det ikke gått så fort, sier gründeren om comebacket.

55-åringen var i dialog med en 2.divisjonsklubb i Sør-Norge før tilbudet fra Tom Nordlie og Avaldsnes kom, men det vil ikke Berntzen si noe om.

– Jeg er den typen som ikke liker å fortelle ting før det er på plass, avslutter han.