NORDREISA: 19-åringen måtte bryte flere renn i fjor. og klarte ikke prestere opp mot hva han selv ønsket. Etter sesongslutt la han seg på operasjonsbordet i håp om kunne si farvell til hjerteproblemene en gang for alle.

– Jeg var inne og opererte i månedskifte mai/april. Da ble de nervene som skapte problemer brent bort, men legene hadde ikke mulighet å ta alt, så problemene er der fremdeles, men i mye mindre grad enn tidligere, forteller ”Maxi” til Folkebladet.

– Men jeg har det bare bra. Testresultatene viser at jeg er langt bedre rusta nå enn tidlgiere, legger han til.

– Aldri aktuelt

Å legge skiene på hylla var aldri et alternativ for ski-entusiasten. Da legger han heller riskioen til side, og prøver en ny operasjon.

– Det har aldri vært aktuelt å legge opp. Sjansen er liten for at problemene kommer tilbake, så det skal nok gå bra. Hvis ikke drar jeg kanskje til Trondheim og opererer på nytt, sier Bie.

Sørreisa-gutten er elev ved skilinja i Nordreisa. Helgens lokale sesongåpning blir derfor i kjente omgivelser på det han kan kalle hjemmebane.

– Jeg har akkurat testa løypa, og kjørt noen drag. Formen føles bra, forteller Maximilan til Folkebladet over telefon fredag formiddag.

– Jeg har vært i god form i hele oktober og november, så det blir deilig å komme i gang med ordentlige renn. Jeg håper det fortsetter i samme spor, fortsetter han.

Godfølelsen

Hjerteproblemene kan komme når som helst, på kort varsel, men Maxi sikter likevel høyt denne sesongen.

– Norges Cup og NM er de store målene. Jeg vil stabilisere meg i toppen, med et lite sikte på junior-VM, meddeler Bie.

At det blir mange om beinet i kampen om pallplasser og uttaket til junior-VM er skitalentet smertelig klar over.

– Junior-VM hadde vært veldig artig, men da må det være full klaff. Det er fryktelig mange som går fort på ski i Norge, så om jeg blir tatt ut tar jeg det som ren bonus. Hovedmålet er å få gå skirenn igjen uten problemer, og kunne sitte med en god følelse når jeg er ferdig, avslutter Maximilan Bie.