HARSTAD: Suksesshistoren Arctic Race of Norway er inne i en hektsisk planleggingsfase. Rittet ble etter årets arrangmenet oppgradert til nest høyeste kategori, HC-ritt. Det medfører nye krav til blant annet veistandarden.

– Det har ikke så mye å si. Alle områdene vi har sett på har fremdeles mulighet til å få besøk av Arctic Race, sier en hemmelighetsfull Knut Eirik Dybdal på spørsmål om Senja henger i en tynn tråd med tanke på de nye kravene.

– Det er veldig mange bra veier de plassene vi har sett på. De plassene vi skal være er det ikke veien det skal stå på. Vi har hele tiden stilt samme krav. Det som har endret seg er at vi tidligere har kunne sett litt mellom fingrene, legger han til.

Ikke flere utsettelser

Tidligere denne uka kom nyheten om at ARN-lederen utsetter presentasjonen av neste års etapper til etter jul. Dybdal forsikrer at det ikke blir noen gjentakelse av fjoråret, hvor presentasjonen ble utsatt flere ganger.

– Det skal ikke skje denne gang. Vi skal tidligere ut, og ikke gjøre som i fjor hvor siste etappe ble presentert i mai. Som arrangør må vi gjøre en så god jobb som mulig, og selv om vi ikke er ferdig 100 prosent så skal vi denne gang presentere etappene uansett, sier den daglige lederen.

Dybdal står fremdeles på holdningen om at Arctic Race skal innom de fleste områdene i Nord-Norge.

– Alle har forståelse for at vi ikke kan være alle plassene på en gang. Jeg skjønner at noen blir skuffet der og da, men så vet man at man vil få en etappe en eller annen gang. Og det er nettopp det som gjør det spennende for folk, mener han.

– En julegave

Spenningen og den hemmelighetsfulle holdingen inn mot presentasjonen av etappene mener Dybdal er en del av sjarmen til Arctic Race.

– Vi holder ting veldig hemmelig helt til vi slipper det. Det er ingen som får vite det først. De plassene vi har vært har det nesten vært som en julegave som åpnes når vi presenterer etappene. En julegave til hele Nord-Norge. At folk er spente synes vi som sitter i førersetet for arrangementet er veldig artig, smiler Dybdal.

– Kan Midt-Troms forvente seg en fin julegave?

– Jeg har sagt det tidligere. Man bør ikke være på ferie når Arctic Race arrangeres, avslutter han, fortsatt like hemmelighetsfull.

SJEF Daglig leder Knut Eirik Dybdal er like hemmelig som alltid. Foto: Andreas Isachsen