FINNSNES/HARSTAD: Tidligere har daglig leder i rittet, Knut-Eirik Dybdal, uttalt at håpet var å offentliggjøre neste års etapper i Arctic Race of Norway i desember.

Nå bekrefter han imidlertid at de ikke vil klare det.

- Jeg har tidligere håpet på at det skulle være mulig å offentliggjøre årets trasé før jul i år. Det rekker vi ikke. Derfor har vi nå satt tidspunktet for offentliggjøringen av det tredje Arctic Race of Norway tidlig i januar, sier Dybdal til Harstad Tidende.

Høyere krav

Én av årsakene til at offentliggjøringen utsettes, er høyere krav i forbindelse med at rittet i høst ble oppgradert fra kategori 2.1-ritt til HC.

- Det betyr også at vi må forholde oss til flere krav som eksempelvis midtrabatter og veibredde. Det tar ekstra tid å kvalitetssikre kravene. Og dette er blant tingene vi skal bruke tida på fram til offentliggjøringen av neste års etapper, sier Dybdal til avisen.

Annerledes

Han er trygg på at rittet skal bli et fornøyelig arrangement.

- Men det vil også bli annerledes enn de tidligere arrangementene. Vi vil kanskje ikk dra innom like mange steder som vi ideelt ønsket oss. Men vi tilfører andre former for kvalitet. Jeg tror på at årets Arctic Race of Norway vil overraske, og vise noe helt annet enn tidligere.

- Samtidig er det også slik at vi er nødt til å sette kvaliteten på det sportslige etapperittet først. Man kan sette så mye brøddeig som man vil, men kommer ikke i fra at den ikke vil heve uten gjær.

Vurderer Svalbard og Russland

I fremtidsplanene nevnes Svalbard og Russland som destinasjoner for rittet.

- Det er et par mål som vi på sikt vil prøve å innfri. Det ene er at vi gjerne kunne tenkt oss å få til noe på Svalbard. Samtidig har vi også ei grense til andre land hvor det fort kan være aktuelt å legge traséen. Det hadde jo eksempelvis vært kjempespennende å være det første idrettsarrangementet som kunne passere russergrensa på en etappe, sier Dybdal.