TROMSØ: FK Senjas Christer Johnsgård og FILs Andreas Løvland har begge donert bort draktene sine til Movember Tromsø. Der ble det satt i gang en auksjon på draktene for å samle inn mest mulig penger til Movember.

Samle flest mulig

Nå har FK Senja-spiller Kenneth Henriksen tatt det et skritt videre - og håper å samle flest mulig bak et stort bud i håp om å slå Finnsnes.

- Det vi har gjort er å kontakte gamle Senja-spillere, og vi har et håp om å slå Finnsnes, sier Henriksen.

- Men vi er godt kjent med at det er pengesterke folk fra andre siden av broen. Og det er ikke vi. Hvis dette fører til at FIL for en gangs skyld bruker penger på noe fornuftig, så er det bra, sier stopperen med et stort glimt i øyet.

Senja leder

Tirsdag ettermiddag var det høyeste budet på kråke-venn Johnsgårds drakt på 1.401 kroner, mens det høyeste budet på "Løvas" drakt er på 1.250 kroner.

Auksjonen avsluttes torsdag klubben 22.00. Og ifølge Henriksen kan det komme høyere bud på tampen.

Planen er at Johnsgårds drakt skal bli donert til Lundefuglen i Tromsø.

- Jeg har god kontakt med de som bor der, og de er veldig fans av både "Kråkeklubben" og FK Senja. Jeg og Jonas Johansen (Tromsø IL) ble invitert dit på opprykksfest og da spurte de om de kunne få en Senja-drakt dit, sier Christer Johnsgård.

- Fin tanke

MoBros Tromsø-kaptein Frode Lien sier dette om engasjementet fra klubben:

- Det er fantastisk. Det blir en konkurranse som uansett går til en positiv sak. Litt av poenget er at det ikke bare var en mann som betalte hele summen, men at hele Senja deler på det. Det synes jeg er en fin tanke.

Det er kort tid igjen, men Andreas Løvland vil gjøre så godt han kan for å svare på Senja-aksjonen.

- De gjør alt for å ta FIL. Men man må jo prøve å få igang noe. Jeg skal prøve å lure noen til å by på drakten, sier "Løva".

Movember retter fokus på menns helse og prostata- og testikkelkreft. Det blir synliggjort av at menn gror bart, som er symbolet for Movember.

70 prosent av pengene som kommer inn går direkte til Kreftforeningen, mens de siste 30 prosentene går til GAP (Global Action Plan), som har fokus på forskning på testikkel- og prostatakreft.

INTIATIVTAKER: Kenneth Henriksen. Foto: Knut Løkse Nilssen