OSLO: Mathiassen har vokst opp i Finnsnes IL og spilte fotball i klubben helt frem til sommeren 2008. Da tok han overgang til FK Senja, og spilte hos de helblå ut 2009-sesongen.

De siste to og et halvt årene har han spilt i 3.-divisjon for Oslo-laget Ullern. I høst sikret de imidlertid opprykk til 2.-divisjon - og havnet i samme avdeling som både FIL og FK Senja.

- Hvordan blir det å møte gamleklubbene igjen?

- Det blir litt spesielt vil jeg tro. Spesielt når det er bortekamp. Det å gå ut på Finnsnes stadion og i Islandsbotn som bortespiller, det blir rart i noen sekunder. Så er det fotballkamp og da tenker man ikke noe mer på det, sier Mathiassen til Folkebladet.

Siste runde

Opprykket med Ullern ble sikret i aller siste serierunde. På forhånd ville opprykket være sikret med seier - og hvis Frigg slo Hauerseter hadde uavgjort holdt. Frigg vant 3-0 - og Ullern slo Hasle-Løren 2-1 i sin siste kamp. Dermed var opprykket i boks.

- Vi har selvfølgelig vunnet en del siden vi rykker opp. Det har vært både litt opp og ned, men vi har klart å plukke poeng og vært stabil. Selv om det var flere andre lag som kom, så var det det beste laget som rykket opp, mener kantspilleren.

Totalt vant Ullern hele 19 av 26 kamper. Seks kamper endte uavgjort, mens laget bare tapte én eneste kamp i serien.

Mathiassen står oppført med seks mål i serien og ét mål i kvalifiseringen til cupen denne sesongen. Totalt ble Ullern mestscorende i sin avdeling med hele 76 scorede mål.

Blir knalltøft

Mathiassen tror hans nyopprykkede lag vil få det tøft i FIL og Senjas avdeling neste sesong.

- Det blir knalltøft. Uansett om det er FK Senja eller Ullern så er det tøft å komme opp. Vi har sett gang på gang at det ikke er bare bare å holde seg, så vi er forberedt på at vi kan få det tøft. Det er heller ikke lett å si noe når man ikke vet noe som hvordan stallen blir. Det er foreløpig ingen forsterkninger inn døra. Og det må også til, mener 27-åringen.

Selv om han har spilt i både FIL og Senja, er det én klubb som er nærmere hjertet enn den andre.

- Jeg er jo FIL-gutt og har vokst opp i FIL. Jeg har et godt forhold til begge klubbene, men det er Finnsnes som er barndomsklubben min.

Men at det blir gøy å komme hjem minst to ganger neste år - som Ullern-spiller - er det imidlertid ingen tvil om.

- Det blir morsomt. Det blir kun gøy. Man får møte litt kompiser også. Det er alltid stas.