BEITOSTØLEN: Eivind Krane Heimdal har vært syk helt siden samlingen på Mallorca i oktober. Dermed ble ikke helgens langrennsåpning på Beitostølen noen suksess for Bardudølen.

Lørdag gikk han inn til 113.plass på 15 kilometer fri, ganske nøyaktig tre minutter bak vinner Martin Johnsrud Sundby. Søndag havnet han på 66. plass i sprint-prologen.

Som forventet

- Det gikk som forventet, samtidig som det gikk dårligere enn forventet. Jeg har vært syk i to og en halv uke etter samlingen på Mallorca. Jeg har ikke trent noe særlig denne uken og trodde det var greit å gå renn i helga, men jeg ble nesten litt verre etter å ha gått i går. Etter sprinten var jeg helt ferdig, så nå er det tilbake til ingen trening i det hele tatt, sier Krane Heimdal til Folkebladet.

Petter Northug vant søndagens sprint.

- Andre har det verre

Hele fire stykker på Team Nord-Norge ble syk etter samlingen på Mallorca. Tre av dem, inklusive Eivind Krane Heimdal, sliter fortsatt med sykdom.

- Det er andre som har det enda verre enn meg. Akkurat nå kjennes det ut som jeg har et eller annet virus som henger igjen. Jeg skal til legen i morgen (mandag) og se hva de finner ut.

Siden det ikke er noe særlig med snø hjemme i Bardu, blir Krane Heimdal værende sørpå.

- Jeg blir i alle fall å stå over i morgen, så håper jeg det er bra på tirsdag. Men jeg blir uansett ikke å gå på før jeg er 100 prosent.