GEILO: Mack Rørvik ble i tillegg beste junior da 15 kilometer fellesstart var på programmet i årets andre norgescuprenn.

Med to bom, begge på stående, var Mack Rørvik 1.11,6 bak vinneren Vetle Sjåstad Christiansen i mål.

- Dette var bra. Jeg startet i pulje to, men kjørte bra på første runden og hang godt med de som startet først. Jeg skjøt bra på første, mens jeg slet med litt trekk på andre. Men jeg gikk en behersket tredjerunde og bra på slutten. Så det var en god gjennomkjøring, sier Mack Rørvik til Folkebladet.

Lettet

Med lørdagens 36. plass på sprinten friskt i minne var Målselv-skiskytteren en lettet mann etter dagens fellesstart.

- Uten tvil. Jeg visste hva jeg er god for, og det var forbanna irriterende at en glatt matte skulle ødelegge på stå i går. Innerst inne vet jeg at jeg kan skyte ni av ti treff på stående. Men jeg må bare la det gå sin gang, jeg vet at jeg kan skyte bra.

Etter en tung fjorårssesong, og kragebeinsbrudd tidligere i høst, ga dagens løp en god dose motivasjon for en lang sesong.

- Det var morsomt å gå på ski. Det er derfor man driver med skiskyting, de gangene det er morsomt gir det ekstra motivasjon. Det var tungt i fjor når jeg ikke kom til VM, det ble et slags ork. Men nå er det ny sesong og nye muligheter.

Fysisk sterkere

20-åringen mener også at kragebeinsbruddet i høst har gjort ham sterkere.

- Jeg har blitt fysisk sterkere. Jeg har gått uten staver, mye intervall og lange langturer. Jeg har kunne jobbet litt lenger opp i intensitet. Jeg hadde en god periode på skytingen før bruddet, og har fått tid til å tenke på hva jeg må jobbe med. Det kan være at det har vært godt med en liten pause.

- Har du blitt en bedre skiskytter som følge av bruddet?

- Det skal du ikke se bort fra. Det hadde vært morsomt å sett hvor jeg hadde vært hvis jeg ikke hadde hatt brudd.

- Men jeg skal sitte i rullestol for ikke å bli bedre i løpet av en høst. Et kragebein, fot eller arm, en finner alltid måter å trene på.