ALTA: Med seier 27-26 over Bossekop og to nye poeng klatret Bardu til tredjeplass på tabellen i 2.-divisjon.

- Det er en slitekamp sånn sett. De gjør det vanskelig for oss å kjøre vårt spill, og vi blir preget av at de får trekke ned tempoet de føler de behersker, sier trener Carl-Martin Byman til Folkebladet.

I løpet av førsteomgangen ledet Bardu på det meste med fem mål, mens de til pause var foran med 14-11.

Snuoperasjon

To minutter før slutt var det imidlertid hjemmelaget Bossekop som ledet over Bardu med to mål. Da tok bortelaget time-out.

- Vi måtte bare slappe av og gjøre det vi er gode på. Da henter vi inn tre mål uten å bruke for mye energi, sier Byman om de siste avgjørende minuttene i oppgjøret.

- Det var en tøff kamp. Det er tøft psykisk å ikke få det til å flyte.

Med snuoperasjonene i sluttminuttene klatret Bardu til tredjeplass på tabellen med sju poeng totalt. Ankenes på plassen foran har også sju poeng, men én kamp mindre spilt. Suverene Bravo på topp har 14 poeng av 14 mulige.

Ny treningskultur

På samme tid i fjor stod Bardu med bare én seier.

- Hva mener du er den største forskjellen på laget i år kontra i fjor?

- Treningskultur. Og holdning til håndball. Vi kommer på trening for å trene som et lag. Det er den største faktoren. Lagene vi spiller mot er ikke noe annerledes. Vi har selvfølgelig spillere i år som er bedre, men det er kulturen og det at vi kommer sammen og trener tre ganger i uka. Før slet vi med bare én trening, svarer trener Byman.

Interessen for damelaget har også blitt merkbart større denne sesongen, med nærmest fulle tribuner på hver hjemmekamp.

- Interessen har blitt bedre, og innad i klubben skal vi vinne arrangementsprisen. Det skal være forskjell på en J14-kamp og en damekamp. De som er 14 år skal ha noe å se frem til.

Treningskamp

Lørdagens kamp var Bardus siste for året. Neste kamp i serien er ikke før 10. januar borte mot Tromsø-laget TSI. Håndball-jentene kommer imidlertid ikke til å ligge på latsiden i den lange juleferien.

- Vi skal ha treningskamp mot Bravo 13. desember på Finnsnes. Det viser at vi har kommet et stykke på veien når et lag som vil opp vil bruke oss som matching.

I tillegg skal Bardu på treningsleir i Kiruna like etter jul.

- Så vi skal holde det i gang, forsikrer Bardu-treneren.

PS: Bardus mål lørdag ble scoret av Camilla Dolmseth 10, Mina Kroken 6, Lene Marie Håland 4, Ingrid Stokke 3, Sofie Mæhre 2 og Anette Moe Bjørnsen 2.