BEITOSTØLEN: Thomas Kjelbotn var ikke fornøyd med prestasjonen etter helgens NM-konkurranse i Midtstua og på Beitostølen. Etter å ha hoppet seg til åttendeplass i hoppbakken, med et hopp på 94,5 meter, gikk Kjelbotn seg opp til sjetteplass i lørdagens langrenn.

- Jeg hopper litt for dårlig, samtidig som det er stang ut i skisporet. Jeg begynner å stresse, og når tempoøkningen kom datt jeg ut av teknikken og kollapset litt på slutten, sier Kjelbotn.

- Da hadde jeg plutselig ingenting å gå med på slutten og mot mål.

- Var du helt tom for krefter?

- Ja. Det var opp siste bakken og mot mål, men det var så kort igjen at jeg klarte meg.

Medaljehåp

Før mesterskapet hadde 28-åringen håp om å kjempe i medaljestriden, og var naturlig nok misfornøyd med at det til slutt endte med sjetteplass.

- Ellers i løpet gikk det greit. Det var en grei gjennomkjøring, og jeg gikk veldig bra frem til sisterunden.

Kjelbotn mener han ikke klarte å holde hodet kaldt da han hoppet 94,5 meter fredag..

- Jeg ble litt ivrig. Det gjelder å holde hodet kaldt der også. Når man ikke har så mange hopp i kroppen, kan det variere litt. Nå ser jeg frem til en uke med god trening.

Rett til Kuusamo

Kombinertlandslaget reiser søndag rett til Kuusamo i Finland for å lade opp til neste helgs verdenscupåpning.

- Det blir godt å få roet litt ned, få en del økter i hoppbakken og få flere timer på snø på ski.

Bardudølen har planen klar for hvordan han skal få tingene til å stemme bedre når det braker løs i Finland neste lørdag.

- Jeg må holde fokus og jobbe med de tingene jeg må bli bedre på. Jeg har et forsterket fokus på de områdene jeg ikke helt behersker. Som for eksempel siste runden i dag stresset jeg veldig. Jeg må bare ha hodet med meg og få gode løsninger på teknikken.

Mikko Kokslien vant NM, foran Espen Andersen og Håvard Klemetsen. Kjelbotn på sjetteplass var 36 sekunder bak Kokslien i mål.