SILSAND: Under forhandlingene fant de nemlig ut at de lagene som fikk godkjent sin søknad om momskompensasjon for bygging av anlegg, skal få de pengene de manglet, etter at de måtte kutte ned på pengene de skulle levere ut.

Godkjent

Kent Gudmunsen, stortingsrepresentant for Tromsø Høyre håper dette er gode nyheter for klubbene.

- Jeg håper og antar dette er gode nyheter for både FK Senja og Øverbygd. Vil tro dette vil hjelpe godt på en slunken klubbkasse, sier han til Folkebladet.

Rydde opp

Han roser samtidig de som har fått dette til å gå i gjennom.

- Man må gi ros til Troms Idrettskrets som har synliggjort hvor urettferdig dette har vært for klubbene, også har Venstre og KrF hjulpet bra til. Alle fire partiene har jobbet bra med denne saken, forteller han.

- Hvor viktig var det for dere å få ordnet opp i dette?

- Det var veldig viktig og et stort behov for å ta tak i og rydde litt i dette, og dette sørger for at man kan gjenreise tilliten til momskompensasjonen, avslutter han til Folkebladet.

Gledelig

Daglig leder i FK Senja, Bjørn Erik Hagensen, sier dette var en fantastisk nyhet å få.

- Dette var noe vi hadde håpet og ventet på, så det var helt fantastisk. Veldig gledelig å få denne nyheten på en fredag, og veldig koselig også for de andre i Norge som er i samme situasjon, påpeker han.

- Hvor sårt tiltrengte midler er dette for dere?

- Vi har levd på et byggelån gjennom hele dette året og deler av fjoråret, og disse pengene gjør at det vil forsvinne raskere. Det er viktige midler når man som klubb gjør investeringer, forteller Hagensen.

Massivt press

- Jeg vil takke alle instansene som har fått dette til. Det her er en del av at idretten skal komme seg videre, og det er bare fantastisk bra. Det har vært et massivt press fra hele idrettsnorge, og alle lag som har vært i denne situasjonen skylder dem en stor takk, avslutter FK Senjas daglige leder.