FINNSNES/TROMSØ: I forbindelse med Movember-kampanjen, har begge spillerne donert sine respektive drakter til å bli auksjonert bort.

Det var Mobros Tromsø-kaptein Frode Lien som tok initiativet til å få spillernes drakter til Movember-auksjonen i Tromsø.

Donerte drakten

– Vi tenkte på hvordan vi kunne få folk med fra andre plasser også. Så jeg kontaktet Andreas Løvland, som donerte sin drakt. Den har allerede bragt inn 1.100 kroner. Da tenkte jeg også få FK Senja med, sier Frode Lien til Folkebladet.

Dermed ble Christer Johnsgård kontaktet. Og onsdag ettermiddag var budet på hans drakt på tilfeldige 1.101 kroner. Altså én krone mer enn budet på Løvlands drakt.

– Det er festlig og morsomt allerede nå. Akkurat som jeg hadde håpet på. Det blir en liten kamp dem imellom, sier Lien.

– Ble overrasket

Andreas Løvland ble selv litt overrasket da Lien tok kontakt. Spesielt siden andre drakter som er på auksjon tilhører blant andre Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen.

– Det er artig at folk tar kontakt. Jeg ble selv litt overrasket av at han skrev til meg, en 2.-divisjonsspiller fra Finnsnes. Men vi har jo mye kjennskap i Troms og kan vel kalle det at man er godt likt også.

– Er det prestisje å få et høyere bud enn Johnsgård?

– Det er ikke noe jeg har tenkt på, men artig hvis det hadde skjedd. Men jeg tror verken jeg eller Christer er opptatt av hvem som får det høyeste budet.

Auksjonen blir avsluttet 29. november.

– Hvis det skiller én krone da, skal jeg kjøre inn et anonymt bud, humrer Løvland.

– Jeg satser i alle fall på at jeg skal slå han på barteveksten.

TV hindrer bart

Grunnet innspilling av nye episoder av ”Kråkeklubben”, kan ikke Christer Johnsgård gro noen bart.

– Jeg kan ikke skryte av den største skjeggveksten heller. Men jeg kan ikke ha bart på TV. Jeg får håpe at drakten klarer å bidra nok, sier Johnsgård, som med et glimt i øyet innrømmer at det vil være prestisje i å få et høyere bud enn ”Løva”.

– Jeg er fornøyd så lenge noen byr på det. Men det er artig å konkurrere med Finnsnes-folket. I alle fall når det går til en god sak. Så jeg kan vel si ja på det. Men det er så klart sagt med litt humor.

- Kommer mer

Han synes det er bra at draktene allerede har fått bud på 1.100 kroner.

– Jeg regner med at det kommer mer etter hvert, når folk får øynene opp for dem. Det blir tøff konkurranse, men det hadde vært artig å hvor mye vi får inn, sier Johnsgård.

Movember retter fokus på menns helse og prostata- og testikkelkreft. Det blir synliggjort av at menn gror bart, som er symbolet for Movember.

70 prosent av pengene som kommer inn går direkte til Kreftforeningen, mens de siste 30 prosentene går til GAP (Global Action Plan), som har fokus på forskning på testikkel- og prostatakreft