FINNSNES: Folkebladet kontaktet leder i kombinertkomiteen i Troms skikrets, Tore Kurt Århus, for å få en oversikt over hvor mange hoppanlegg som står ubrukt.

– Det er nok lettere å si hvor mange som faktisk blir brukt, sier Århus.

– Det er mange bakker som står og forfaller. Problemet med de bakkene er at de er gammeldagse, og må helrenoveres. Vi trenger nye anlegg som må bygges fra grunnen av. Det som er lurt nå er å finne ut hvor det er befolkningsgrunnlag og bygge ut i fra det.

Blant anleggene som forfaller, og nå skal rives, er hoppanlegget på Vasshaug på Silsand.

Samtidig jobbes det i flere idrettslag for å få nye hoppanlegg. Unglyn har planer om å bygge to små bakker, mens Salangen har luftet ideen om å få et miljø i gang igjen i hoppanlegget i Løksebotn.

Trenger stort anlegg

Etter at Mobakkens fremtid er død, mener Århus at klubbene i Finnsnes-området bør få bygd et helt nytt anlegg med en bakke på 50-60 meter, samtidig som det er flere anelgg med småbakker rundt omkring i regionen. Slik det nå er i Øverbygd og i Åsbakken i Bardu.

– Det er viktig å bygge anlegg det er det er grunnlag for det. Alle unger vil hoppe på ski i utgangspunktet. Men ingen kommer på å gjøre det av seg selv uten at det er bakker.

– Ikke bitter

En skulle tro at hopp- og kombinertmiljøet skulle ha en lysende fremtid i Midt-Troms med suksessen fra Bjarte Engen Vik, Kristian Hammer og Fred Børre Lundberg. I stedet har den nærmest dødd ut.

– Jeg er ikke bitter, men overrasket over at miljøet i Troms ikke har holdt oppe trykket etter at vi hadde olympiske mestere og lå i verdenstoppen i kombinert. Jeg er overrasket over at kommuner og idretten ikke har fått til noe. Samtidig er jeg imponert over ildsjelene i Øverbygd som har fått i gang noe på rekordtempo.

Århus har imidlertid troen på at rekrutteringen vil ta seg opp igjen.

– Jeg har troen på at vi skal få det til, og i år har jeg mer tro enn noen gang. Unglyn er villig til å få i gang rekruttering, det samme Bardu og Øverbygd.