TRONDHEIM: Kombinertlandslagets samling hadde i all hovedsak fokus på hopp og hoppteknikk. Det har gitt resultater for Bardu-dølen Thomas Kjelbotn.

– Jeg har fått god selvtillit i hoppbakken og har fått gode svar der. Det er godt å få avsluttet de siste sommerhoppene med en god følelse, slik at det blir lettere å starte på med mer ro når man hopper på snø, sier 28-åringen.

Kjelbotn fortalte tidligere i høst at hoppformen ikke var der den skulle være.

– Er du der du skal være nå?

– Ja. Vi har hatt bra fokus på langsrennsbiten også, men ekstra på hoppingen. Det er solid det jeg har gjort den siste tiden i hoppbakken.

Fornøyd sjef

Landslagssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen er også trygg på at hoppbiten er på plass nå.

– Vi er bra i rute nå. Vi har jobbet en del med hopping den siste måneden, siden vi lenge har følt at det fysiske både langrenns- og hoppmessig har vært på plass. Derfor har det gått mye på det tekniske og hoppspesifikke i det siste. Det er mer på plass nå, sier landslagstreneren til NTB.

”BK” er fornøyd med utbyttet av samlingen i Tyskland.

– Treningsoppholdet har vært veldig fint. Hopptreningen var det bra kvalitet på. Vi ble et par ekstra dager på grunn av snø, men da fikk gutta gått litt på ski, sier Ingebrigtsen.

Trener hjemme

Nå blir det treninger hjemme i Trondheim og samlinger på Lillehammer for kombinertgutta, før sesongen går i gang med NM 21.-22. november og verdenscupåpningen i Kuusamo helgen etterpå.

Oppladningen for Kjelbotn til denne sesongen har vært helt annerledes enn fjorårssesongen. Da var han såvidt begynt å hoppe før sesongen startet grunnet en kneoperasjon i mai 2013.

– Det er litt dumt å sammenligne med fjorårssesongen, da var jeg akkurat begynt å gå på ski. Nå har jeg mer ro i kroppen, så det handler bare om å fortsette med det jeg holder på med, holde tråden med arbeidsoppgavene og ”gunne” på når konkurransene starter, avslutter kombinert-håpet fra Bardu.