GALTNES: Ikke siden 2004 Unglyn ski hatt en ordentlig satsing på langrenn. I fjor ble hele styret skiftet ut, og i år kom Geir Fredriksen inn som leder. Siden da har det vært stor aktivitet for å blåse liv igjen i Unglyn ski.

– Da var vi noen sjeler som som ville få det i gang igjen. Det var mye som lå nede, sier Eirin Nilsen, som selv sitter i styret og er trener i Unglyn ski.

I flere år er det kun tirsdagsrenn som har stått på programmet. Men nå ønsker klubben å blåse nytt liv igjen i det som tidligere var en stor langrennsklubb i Midt-Troms.

– Har nesten vært som å starte en ny klubb?

– På en måte er det det. Vi har startet på scratch på skibiten. Men vi har alt, og har ikke trengt å begynne helt i mørket. Alt ligger til rette for at vi skal få det til.

– Viktig

– Vi har mange framtidsplaner. Vi ønsker blant annet å få ungene inn i sonerenn igjen. Der har det ligget helt dødt. I slutten av januar er det sonerenn på Silsand, så det blir første rennet vi skal få unger med på, sier Nilsen.

I tillegg til å komme i gang med treninger igjen, er det også mye annet som er gjort i skigruppa. Blant annet er skitraséen ryddet helt til veien som krysser mot løypa i Finnfjordbotn, samt at skibua er utvidet.

Totalt er det rundt 20 unger som nå er med på langrennstreningene.

– Hvor viktig har det vært å komme i gang med å gi et ordentlig skitilbud?

– Veldig viktig. Når man har drevet aktivt selv og ser at ting forfaller, så har man lyst til å ta tak i det. Man har også egne unger som man ønsker skal få interessen. Da ligger Unglyn nært hjertet, sier Nilsen.

– Vi har lyst til å komme oss opp igjen, men vi trenger unger og ivrige foreldre som vil være med. Det tar tid å bygge ting opp for å skape et godt tilbud.

Skifestival?

I fremtidsplanene til Unglyn ski er det heller ikke utenkelig at Unglyn skifestival kan gjenoppstå. Unglyn skifestival bestod av tre skirenn, hvor det ene blant annet var en sprint som gikk rundt Finnsnesvannet.

– Vi håper det blir skikkelig fart igjen. Vi vil arrangere både sonerenn og kretsrenn. Og skifestival er ikke umulig det heller.

– Hva er det viktigste målet med å starte opp igjen?

– Det er at ungene blir frisk og glad, har det artig i lag og at vi får et godt miljø. Det er det vikgiste, at vi trives og går på ski.