SETERMOEN: I sommer ble det kjent at landslaget i alpint skulle legge en to uker lang treningsleir til Steilia i Bardu.

For drøye to uker siden fyrte Bardu alpinklubb i gang snøkanonene for å gjøre forholdene best mulig til landslaget kommer førstkommende søndag.

Men mildværet den siste tiden gjør at det ikke har blitt produsert et eneste snøfnugg etter at snøkanonene var i drift i rundt et døgn.

Dermed er det endring i planene til landslaget. De lander på Bardufoss søndag, men blir transportert rett til Levi i Finland samme dag.

Krysser fingrene

Alt håp er imidlertid ikke ute for at landslaget kommer tilbake til Setermoen i løpet av de neste ukene.

– Vi har ikke snø og har ikke noe å tilby dem. Hva som skjer videre avhenger av hva vi får til her, sier leder i Bardu alpinklubb, Trond Viggo Opdal.

Han er imidlertid evig optimist - også i håpet om at det skal bli minusgrader slik at snøkanonene igjen kan bli fyrt i gang.

– Vi må ta det med en klype salt, men vi har et lite håp. Vi prøver å være optimistiske.

Langt samarbeid

At landslaget ikke kommer til Steilia i denne omgang, gjør ikke noe med det fremtidige samarbeidet som det allerede er enighet om.

– Været er vi ikke herrer over. De er fortsatt svært positive til å komme til oss og ønsker å komme tilbake. Det er snakk om et flerårig prosjekt. Det er synd at de ikke kommer nå, men vi har likevel etablert et godt samarbeid med forbundet og landslaget. Når bakken er åpen har vi et godt produkt å tilby.

Kompetansesenter

Opdal kan også avsløre at klubben har søkt Sparebanken Nord-Norge om et betydelig antall penger for å gjøre Steilia til et kompetansesenter for snøproduksjon, som Troms skikrets tidligere har bestemt at Steilia skal være.

– Det er en passelig fin sum for å komplettere anlegget med forskjellige snøkanoner. Vi håper da å kunne tilby idretten både nasjonalt og lokalt i Nord-Norge et godt tilbud, samtidig som vi skal kompetanseheve det nordnorske miljøet. Nå håper og venter vi i spenning på hvordan de behandler søknaden, avslutter Opdal.