SILSAND: I helgen rasket de med seg to gull og en vandrepokal fra turnstevnet Narvikpokalen.

Første napp

Gullene kom i tumbling og trampett, mens de fikk sitt første napp i vandrepokalen fordi de fikk mest poeng blant alle juniorene i trampett.

– Nå satser vi på å være med i NM til våren. De holder såpass høyt nivå at vi har fått beskjed om, da vi var på Eurogym i Sverige i sommer, fra forbundet at vi burde konkurrere på et høyere nivå, sier trener Kathrine Jakobsen.

Lå brakk

Hun forteller at turngruppa på Senja har ligget brakk i lang tid, men at idretten nå har tatt seg opp igjen. Og at guttene til Senja turn er noe å se opp for i fremtiden.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. vi ser selv hvor høyt nivå de har inne, så det ser lovende ut og vi har lyst til å prøve oss i NM.

Går for medalje

Før det blir et eventuelt NM, må de reise til østlandet for å kvalifisere seg til mesterskapet. Dermed vil de ende opp med to turer sørover i forbindelse med NM.

– Det blir ekstra dyrt for oss i Nord-Norge, men slik er det. De er absolutt noe å følge med på, det er sjeldent at man klarer å hevde seg fra små plasser, sier hun.

De sikter uansett høyt hvis de først klarer å kvalifisere seg til mesterskapet.

– Det blir spennende. Vi har slått Bodø, Tromsø og Tromsdalen tidligere. Jeg tenker at vi må gå for medalje hvis vi kommer med. I turn er det mye nerver og man kan være uheldig at man ikke står på hoppene.

– Men i NNM sto alle, og vi hadde en høy poengsum.

Forbilder

Senja turn har nå fått kjøpt inn mye utstyr som er nødvendig for å holde tritt med de andre turn-klubbene.

– Nå har vi også over 200 gymnaster totalt, og det har økt særlig på guttesiden. Det er nesten halvt om halvt med gutter og jenter. Nå gjelder det å beholde dem, sier Jakobsen.

Der er også helgens gullgutter en viktig faktor.

– Disse guttene er forbilder for de minste. De trener dem, og de minste ser opp til dem. Det merker vi også på interessen. Folk vet om disse guttene som er flinke til å turne. De begynner å få øynene opp for oss også, sier avslutter treneren.