ØVERBYGD: Øverbygd kickboxingklubb har de siste årene fostret opp flere utøvere som har hevdet seg internasjonalt. Senest for et år siden da Isabell Fjelde Ivanov tok bronse i junior-EM.

Og etter å ha overvært søndagens første økt på talentsamlingen i regi av forbundet og Øverbygd kickboxingklubb, garanterer landslagsutøverne Ida Abrahamsen og Ina Grindheim at det vil komme flere topputøvere fra den lille klubben i Målselv.

– Det er det ingen tvil om. Det ser vi allerede, forteller utøverne, som i et prosjekt gjennom Norges Kickboxingforbund reiser rundt på talentsamlinger i Norge for å øke aktiviteten og satsingen blant juniorer.

– Vi samler juniorer fra 13-18 år, og får sett alle. En gang i året inviterer vi de som har mest potensiale og som er klare til å satse videre, på en egen samling i Oslo.

Første gang

– Hvordan var den første økten her i Øverbygd?

– Det var kjempegøy. Her er det masse sultne unge folk som er ivrige og som liker å få med seg nye ting. Vi ser potensiale på mange måter. Ikke bare at man har et kickboxingtalent, men de må også ha et talent til å trene og ville ting.

Dette er første gang Øverbygd arrangerer en slik talentsamling.

– Vi har vært aktive på å få det nordover. Det er lett at det blir plassert sørpå. Vi reiser veldig langt ellers, så de aksepterte at vi skulle få den hit denne gangen. Det er vi kjempehappy for, sier Paul Erik Kongsvold.

– På tide

Han mener han allerede har fått se resultater av at landslagsutøverne tok turen til samlingen, hvor 18 juniorer var samlet fra Øverbygd og Tjeldsund.

– Utøverne blir litt lei av å se meg og Flemming (Gjerdrum) her hele tiden. Det å få slike kapasiteter oppover gjør noe med dem. Flere har tatt steg bare i dag. så det betyr mye å få dem opp hit.

Trenerkollega Flemming Gjerdrum mener det var på tide at representanter fra forbundet kom til Øverbygd.

– De er aktive og plukker medaljer internasjonalt, så det er artig at de sender det beste de har i Norge i pointfighting. Men det er også på tide. Vi har produsert en god del norgesmestere på juniorsiden, så det var egentlig på tide at de kom for å se oss.

– Blir det ny samling neste år?

– Det kommer vi til å jobbe for. Vi tror og håper på det, sier Gjerdrum.

IMPONERT: Ida Abrahamsen og Ina Grindheim er imponert over jobben som gjøres i Øverbygd kickboxingklubb. Foto: Knut Løkse Nilssen