BARDUFOSS: 18. september i år offentliggjorde Bardufoss-gutten at han hadde skiftet statsborgerskap fra norsk til svensk.

Ikke satset

Årsaken var at han følte selv at han helt siden junioralder ikke hadde blitt satset på godt nok av det norske forbundet.

Gjennom flere intervjuer har Stenersen kommet med stikk til landslagsledelsen om hva han synes om at han ikke har fått muligheten for Norge.

– Ja, det er ikke noe jeg vil stikke under en stol. Det er slik det har vært. Det har jeg også fått reaksjoner på, folk mener jeg burde fokusere mer på det gode opplegget jeg har i Sverige. Og det gjør jeg også, det er derfor jeg har valgt å bli svensk. Og i bunn og grunn er det fordi jeg ikke har fått støtte fra Norge. Det er det som er grunnen og da må jeg kunne si det når jeg føler det, sier Stenersen til Folkebladet.

– Har vært god nok

26-åringen føler selv at han har vært god nok til at han burde fått flere sjanser for Norge i Europacupen.

– Ja, det vil jeg absolutt si. Fra junioralder og til der jeg er i dag har jeg hele tiden ligget nært. Jeg har ikke vært best, og har ikke vært god nok for verdenscup. Men at jeg har vært god nok for europacup er det ingen tvil om. Jeg har stått på reserveliste, folk har blitt syke og de har gitt f... i å ringe meg, selv om de vet at jeg har vært i nærheten. Hvorfor vet jeg ikke, men det har blitt sånn.

– Jeg har spurt landslaget om hjelp og fått halvveis lovnader om det. Men når det kommer til stykket blir det ikke noe av det. Hadde jeg fått hjelp, hadde jeg fortsatt vært norsk.

Verdenscup

Stenersen har de siste åtte årene vært bosatt i Østersund i Sverige. Denne uken er han imidlertid på besøk hjemme på Bardufoss.

Som fersk svensk statsborger sikter Stenersen inn mot verdenscup-deltagelse denne sesongen.

– Jeg har slitt selv med å fokusere på hva jeg skal fokusere på. Man vil gå europacup og kjenner mer på trykket der. Har man muligheten på pallplassering i europacupen har man det i verdenscupen også.

Det er imidlertid store muligheter for at dørene er åpne inn på verdenscuplaget. Spesielt siden Björn Ferry og Carl Johan Bergman har sluttet.