LIMONE, ITALIA: - Det var en dårlig dag. Ikke noe toppløp. Jeg prøvde å henge med, men kjente det var for tungt. Midtveis og inn tok jeg det rolig, slik at jeg ikke sprenget meg helt.

I fjor brukte han 40 minutter på samme motbakkeløp. Fredag kveld ble han klokket inn til 43 minutter. Det var seks minutter bak vinner og verdensener Kilian Jornet. Løpet gikk også så dårlig at Haugsnes ikke hadde sjekket hvilken plassering han kom på.

- Det er ikke her jeg har noe å gjøre. Motbakkeløp har jeg ikke fått til i år. Når det ikke var noen topp dag tok jeg det rolig. Jeg håper jeg har litt power igjen til i morgen.

For det er lørdag det viktigste løpet går av stabelen. Der løper Haugsnes for å sikre en topp ti-plassering sammenlagt i verdenscupen i skyrunning.

- Vi prøver igjen i morgen. Forhåpentligvis klarte jeg å spare litt krefter. Tidligere har det gått tungt første dagen, og så har det løsnet andre dagen.

Han har imidlertid ikke tenkt til å gi opp motbakkeløp riktig ennå.

- Kanskje det går bedre neste år. Jeg gir ikke opp. Jeg vet at jeg kan hevde meg i motbakkeløpene også. Det er en utfordring å kombinere begge, men jeg skal prøve å få det til.

(Folkebladet.no)