TROMSØ: Sju lag deltok i Midt-Troms serien i futsal forrige sesong.

Hittil er imidlertid bare tre lag påmeldt til årets sesong. Jo Are Vik i Troms Fotballkrets stresser imidlertid ikke av at påmeldingene har latt vente på seg.

– Vi hadde sju lag med i fjor, og av de sju er det tre lag som har meldt seg på til denne sesongen. Men jeg tror vi skal komme opp i samme antallet. Det er alltid litt treghet i starten. Det viktigste for oss nå er å få i gang seriespillet, så lar vi dette ligge litt til, sier Vik.

Midt-Troms serien i futsal er utenfor det vanlige seriesystemet i futsal, for å gi et tilbud til lag i denne regionen også.

Lagene som er påmeldt er Sørreisa, BOIF og Havørn.

– Vi savner Mellembygd, Bardu, Salangen og Finnsnes. Og vi håper jo at det er flere lag som kan bli med. Vi vet blant annet at Lavangen vurderer å stille lag.

Stort potensiale

Vik mener Midt-Troms har et stort potensiale for å få et stort futsal-miljø.

– Der det er haller er det potensiale. For eksempel Øverbygd, Senja og Brøstadbotn er det haller i nærheten som er utmerket for å bli med på futsal.

Også på aldersbestemt nivå jobbes det for å få til en egen serie i Midt-Troms.

Der er det også kun tre lag som hittil er påmeldt.

– Men vi drøyer det litt for å få til en egen serie.

Våkner i oktober

Det er imidlertid ikke aktuelt for Midt-Troms lagene å bli med i samme serie som Tromsø-lagene.

– Det tror jeg ikke de ønsker. vi har avtalt med klulbbene at vi avventer og ser om det kommer flere lag. Futsal er mer skapt for aktivitet i nærmiljøet, dermed er det ingen grunn for at et lag fra Sørreisa skal måtte reise til Tromsø for å spille kamper og motsatt. vi venter og ser om det blir noe. Erfaringsmessig våkner de når fotballsesongen er over, så jeg tror det kan komme flere lag i løpet av oktober.

Vik mener fjorårets serie ble en stor suksess.

– Ja, det var det. det ble gjennomført over tre helger, og de sju lagene som var med var veldig godt fornøyd. Det var et nivå som lagene og spillerne var tilfredse med.

– I tillegg var det jo artig at lag som ikke hadde hatt aktivitet på flere år, stilte opp, som for eksempel Havørn og Mellembygd. I futsal skal det ikke mange spillere til, og planen er å gjennomføre det i løpet av tre helger i november, desember og januar, sier Vik.

(Folkebladet.no)