TROMSØ (Fløya 2 - Salangen 1-2): Salangen er fortsatt på toppen av tabellen i 4.-divisjon etter at Kristoffer Heggelund ble matchvinner ti minutter før slutt i mandagens bortekamp mot Fløya.

– Det var en søkkende artig fotballkamp. En kampå slik det skal være, med til tider veldig godt spill fra begge lag. Det bølget frem og tilbake med mange sjanser til begge lag, sier Salangen-trener Ketil Sørensen.

Salangen tok ledelsen tre minutter ut i andre omgang ved scoring av Johan Borch. Fløya utlignet imidlertid sju minutter senere.

– Da vi gikk opp til 1-0 hadde jeg det komfortabelt. Når vi da fikk den i trynet rett etterpå begynte nervnene å melde seg litt. så det var en utrolig viktig scoring fra Heggelund ti minutter før slutt, sier treneren.

Må vinne

Dermed er det fortsatt status quo i opprykkskampen mellom Salangen og Kvaløya, i det to kamper gjenstår. Kun målforskjellen gjør at Salangen leder foran Kvaløya.

– Vi må ta seks poeng. Det er det som er utgangspunktet. Det er fortsatt opp til oss selv. Spiller vi fotball slik vi gjorde i hele vårsesongen og vinner de to siste kampene når vi målsetningen vår. Etter kampen i går må jeg si at jeg føler meg ganske trygg på at vi skal klare det, sier Sørensen.

Målforskjell

Han lar seg ikke stresse av at Kvaløya har varslet at de vil gjøre alt for å pøse inn mål i de to siste kampene. Salangen har forøvrig åtte mål bedre målforskjell enn utfordrerne Kvaløya.

– Jeg føler ikke at vi er nødt til å score masse mål. Kvaløya har vært gode i høst og kan nok finne på å score en del mål, men jeg er ganske trygg på at vi skal score de målene vi trenger for å klare å nå målsetningen vår. Det er jeg ganske sikker på.

– De har sluppet inn noen mål de også, så vi får bare se. Det er ikke noe vi stresser med.

Neste kamp er hjemme mot Lyngen/Karnes kommende søndag. I borteoppgjøret tapte Salangen 2-0.

– Jeg kan ikke tenke meg at vi skal noen bedre motivasjon mot et lag enn vi skal ha på søndag, etter det vi opplevde der oppe. Det var allerede snakk om det på bussturen hjem i går, så jeg tipper vi skal klare å motivere oss godt til den kampen. De skal få merke at de kommer til Idrettsheia, avslutter Sørensen.

(Folkebladet.no)