SETERMOEN: Etter at laget for to sesonger siden heller ikke da stilte lag, var de tilbake i 2.-divisjon forrige sesong.

Da endte laget på 9. plass på tabellen, med fem seiere og 11 tap.

Uten Bardu

Denne sesongen blir imidlertid 2.-divisjon uten Bardu.

– Det ble avgjort tidlig i september. Vi hadde en frist og måtte bestemme oss da, sier leder i håndballgruppa i Bardu IL, Bente Kroken.

Årsaken til at de må trekke laget sitt er at laget primært består av spillere tilknyttet Forsvaret.

– Vi har mest bare forsvarsspillere, og har ikke noen Bardu-folk. Da går det bare ikke. Vi kan ikke basere oss på ustabilitet i forhold til trening og kamp.

Mangler gutter

Flere av spillerne som var med i fjor, har flyttet på seg. I tillegg sliter Bardu som klubb å rekruttere nok gutter til håndballen.

– Vi mangler gutter i håndballen. Ikke bare her, men også mange andre plasser. Nå har vi kun lag i gutter 12 og gutter 14 år. Vi klarer ikke beholde guttene og får ikke fram gutter heller. Det er ingen rekruttering oppå der, og det er trasig, mener Kroken.

Hun skulle gjerne sett at Bardu kunne hatt et seniorlag for herrer også.

– Det er klart at det er artig å ha et seniorlag. Vi hadde samme problemet i fjor, men da hadde vi Bardu-gutter hjemme. Det var fint å ha med de som var i forsvaret, men det er ikke holdbart. De er så mye borte i forbindelse med jobb og øvelser og da blir det bare krøll i forhold til treninger og kamper.

Byman ny trener

Carl-Martin Byman, som tidligere har spilt herrehåndball i Bardu, ønsket i utgangspunktet å være trener for herrelaget. Når det ikke ble noe av, takket han ja til å bli trener for damelaget.

– Det er kjempebra. Der har vi en del Bardu-damer og forsvarsdamer, i tillegg til noen Sørreisa-jenter som er kommet inn på laget.

Også damelaget endte på niendeplass i fjor, med fire seiere og 16 tap.

Kroken mener at det heller ikke på damelaget er ideelt med mange forsvarsjenter. Men det hadde vært vanskelig å ha et lag uten dem.

– Det hadde vært på håret. Så vi er jo avhengige av dem.

(Folkebladet.no)

TRUKKET: Det blir ikke noe seriespill i 2.-divisjon for Mats Randers og Bardu. Her fra en kamp forrige sesong. Foto: Knut Løkse Nilssen