ØSTERSUND: Bardufoss-gutten har de siste åtte årene bodd i Østersund i Sverige.

For Norge har han tidligere fått muligheten i IBU-cupen (europacupen), men føler selv at han ikke har blitt satset på godt nok. Det er en av grunnene til at han nå blir svensk.

– Det var et vanskelig valg å ta og jeg har hatt noen hundre runder med emg selv i hodet. Det har vært noe jeg har tenkt på i flere år, men det siste halve året har jeg fundert mer og mer på det, sier Stenersen.

Torsdag gikk han offentlig ut på Facebook med beskjeden om at han skifter statsborgerskap.

– Jeg begynner å bli eldre, og føler den norske støtten har vært ganske dårlig. Jeg ligget nært toppen fra junioralder til i dag, men har aldri fått noen hjelp. Jeg føler jeg alltid har måttet overprestere for å bli tatt ut til konkurranser.

Skiskytterfamilie

Et annet moment i valget hans er økonomien.

– Økonomisk er det tungt å holde på. Vi som er utenfor landslaget på kjempe hardt. Jeg har bodd i Sverige i åtte år og har fått mye hjelp her. Det blir nesten som en naturlig overgang. Det er svenskene som er min skiskytterfamilie.

26-åringen mener det nå blir lettere å få sjansen i europacupen, og hvis han viser seg god nok, i verdenscupen.

– Jeg må fortsatt legge ned det samme treningsarbeidet. Samme treningen må legges ned uansett om man er norsk eller svensk. Men bredden er ikke like stor her, og det er en lettere vei for å bli tatt ut til de store konkurransene.

For tre uker siden tok Stenersen en tredje- og en fjerdeplass i det svenske mesterskapet i rulleskiskyting.

Verdenscuplaget?

Stenersen har god kontakt med det svenske forbundet.

– Jeg har allerede fått tilbud om å være med å diverse samlinger. Jeg har veldig god kontakt med dem og det er folk jeg har kjent siden jeg flyttet hit.

– Hvilket mål har du for sesongen?

– Jeg har ikke rukket å tenke for mye på det. Men når man ser på bredden i Sverige og nivået jeg ligger på i forhold til de andre, da er målet helt klart å bli tatt ut på verdenscuplaget. I Sverige har jeg nivået for å gjøre det.

– Føler du deg mer svensk enn norsk?

– Jeg har kjøpt leilighet her, har bodd her i åtte år, har svensk samboer og snakker svensk stort sett daglig. I tillegg har jeg vært veldig lite hjemme i Norge. Men jeg vet hvor jeg kommer fra og har et hjerte nært til Bardufoss og klubben der. Det er det ingen tvil om.