BRØSTADBOTN: Det er den nye biblioteksjefen i Dyrøy kommune, Kristian Hansen Schmidt som inviterer til sjakk–kveld i Nordavindshagen på kvelden onsdag 27. august.

Sjakk for alle

Det blir et lavterskelarrangement der alle er velkomne. Ifølge Hansen Schmidt finnes introduksjonsmateriale for nybegynnere, og masse brett og klokker. Ambisjonen er å berede grunnen til en fast spillekveld, kanskje også med andre spill enn sjakk.

– Vi ønsker å prøve å få dette til i Dyrøy. Vi har utstyr slik at 14 kan spille sjakk samtidig. Men jeg er litt forsiktig med forventningene. Kommer det noen og vi får en hyggelig kveld med spilling er det uansett en suksess, sier han til Folkebladet.

Populært spill

– Hva er bra med sjakk?

– Det er et spill som ikke i utgangspunktet bygger på flaks. Det er først og fremst egen innsats det kommer an på. Det er enkelt å lære, men kan være vanskelig å mestre, sier han

– Vi får vente å se på interessen før vi bestemmer hva som kan skje videre. Men det hadde vært artig om det møtte opp mange, sier han.

Det er anslått at over 600 millioner mennesker spiller sjakk på verdensbasis. Sjakk er et brettspill for to spillere. Målet for hver spiller er å sette motstanderens konge «under angrep» på en slik måte at motstanderen ikke har noe lovlig trekk. Kongen er da «sjakk matt».

(Folkebladet.no)