FINNSNES: Arctic Race of Norway ble i sitt andre år en ny suksess.

I fjor strakk etappene seg fra Bodø i sør, gjennom Lofoten og Vesterålen, til Harstad.

I år startet etappene lengst nord i landet, før rytterne til slutt endte opp i Tromsø på avslutningsetappen.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal lover å ha neste års etapper klare før jul.

– Vi har et utgangspunkt om å få gjort alt før jul, og vi håper å få det klart så tidlig som mulig, sier Dybdal.

I år ble ikke alle etappene presentert før i mai.

– Etappene var klare, men problemet var at vi ikke fikk kjørt gjennom og var ikke helt sikker på at vi skulle bruke de plassene, grunnet snøen som enda lå i Finnmark.

Skal til Midt-Troms

– Når kommer sykkelfesten til Midt-Troms?

– En ting jeg kan bekrefte er at vi kommer til Midt-Troms. Vi er et arangement som skal forflytte seg rundt hele Nord-Norge. Alle skal få sin tur og vi har mange flotte omgivelser å vise frem. Men når og hvor vi skal vet vi ikke. Det kommer an på hvilket sportslig preg vi vil ha på rittet.

Det arbeidet håper Dybdal å ha gjort ferdig i løpet av september. Da skal de blant annet finne ut om rittet skal være flatt, om det skal være klatreetapper eller småkupert.

– Samtidig ønsker vi å strekke oss over størst mulig område.

Dybdal bekrefter at de har vært nærmest overalt i Nord-Norge på befaring.

– Vi har vært overalt, egentlig. Eller ikke overalt, men vi har vært på mange plasser. Både Senja, indre Troms, kysten, Narvik, Helgeland og lenger nord igjen. Vi har sett mange plasser, men det som er klart er at vi skal lenger sørøver neste år.

– Helt fantastisk

Han er i lykkerus over at rittet i sitt andre år ble en like stor suksess som debutåret.

– Det har vært helt fantastisk. Jeg kunne ikke drømme om at det første året skulle bli som det ble, og det å gjenskape og gjøre det samme det andre året, da er man fornøyd med det som er gjort. Vi er veldig glade. Og alle bidrar.

– Vi gleder oss til å lage et godt arrangement neste år. vi skal prøve å få ut etappene så tidlig som mulig, slik at de som skal være vertskap får vite det tidlig. Det er et mål vi har.