ZERMATT: Suverene Jornet vant det 46 kilometer lange ultramaraton-løpet rundt Matterhorn i fjor, mens Hernando ble nummer to.

Begge står imidlertid over årets konkurranse som går på lørdag. Dermed øyner Eirik Haugsnes muligheten for å stå på pallen i år.

– Det er en god sjanse til det. Hvis jeg har en sjanse, så er det nå, sier Haugsnes på telefon fra Sveits.

Jevnt felt

Han brukte i fjor fem timer og to minutter, og havnet på 9. plass. Vinneren Jornet ble klokket inn på fire timer og 45 minutter.

Haugsnes holder Marco De Gaspari som favoritt i Jornets og Hernandos fravær.

– Jornet har løpt mange konkurranser i år og jeg har forståelse for at han står over. Det viser at han er litt menneskelig han også og må hvile litt, ler Haugsnes.

– Da er storfavoritten borte. Marce De Gaspari er en av de få som kan presse han på gode dager, men bak han er det et jevnt felt. Så her er det muligheter for omveltninger på lista.

Tung akklimatisering

Starten går lørdag morgen i Zermatt i Sveits, på 1600 meters høyde. Det høyeste punktet i løypa er på over 3000 meter.

– Jeg må akklimatisere meg til høyde. Det er tungt å bare spasere på 2-3000 meters høyde. Det er noe annet enn å vase på stranda på Finnsnes og Senja, sier Inov8-proffen, som torsdag formiddag var på rekognoseringstur opp til Gornergrat på over 3000 meters høyde.

Han gleder seg til å ta fatt på løpet i magiske omgivelser rundt Matterhorn.

– Jeg gleder meg og det blir uansett en fin opplevelse og en stor utfordring. Jeg satser på å havne under fem timer i år, kanskje end mot 4.55 på en god dag.