Da skal det sies at de unge turnere fra 1. til og med 6. klasse i de tre turnlagene faktisk har sovet også i løpet av dette døgnet.

Et helt døgn i turnens tegn - se video her.

Leder Morten Karolius i Finnsnes IL Turn forteller at de unge turnerne i et døgn i helga har deltatt i det som man kaller karnevalsturnlek.

– Det hele går på at turnerne som er med er innom en rekke turnstasjoner i løpet av et døgn. Lørdag kveld ble det arrangert karneval i FIL-hallen der turnerene kledde seg i kostymer.

Trådte til med instruktører

Karolius forteller at totalt har det deltatt 125 turnere fra de tre turnklubbene, og alle de tre klubbene har hatt instruktører og trenere som har hjulpet til med å aktivisere de ivrige unge turnerne.

Han forteller at dette er et arrangement turngruppa i FIL har hatt i flere år, og som er blitt veldig populært.

Karolius forteller at man har kjørt totalt 6 turnøkter på hver 40 minutter i løpet av dette døgnet, avbrutt av pauser der det ble utdelt frukt for at turnerne skulle beholde energien gjennom døgnet.

– Det er jo servert både frokost, lunch og middag her i klubbhuset. Og etter karnevalet lørdag kveld overnattet faktisk samtlige turnere sammen på gulvet i FIL-hallen.

Lite kveldsuro i hallen

– Man skulle tro at med så mange unge liggende i soveposer i hallen skulle det bli et aldri så lite lurveleven. Men det har faktisk gått veldig bra, noe som skyldes at de nok var veldig slitne etter en flere harde turnøkter og mye styr siden de startet opp klokken to på lørdag ettermiddag.

Søndag klokken to ble så denne turnleiren avsluttet.

Karolius forteller at neste store turnarrangement for turngruppa i FIL blir Kretsmesterskapet i turn i FIL-hallen 18. mars.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på

POPULÆRT: Arrangementet har FIL Turn hatt i flere år og har blitt veldig populært. Her taler Heidi Dahl Gundersen til deltagerne. Foto: Stein Wilhelmsen