- Det ble en tett og jevn finale, der det ikke ble avgjort før helt mot slutten og det var deilig å komme i mål først, smiler Sørreisa-jenta etter at hun har fått skiftet til tørt tøy.

Hun ble nummer tre på prologen og vant sitt heat i både kvartfinalen og semifinalen.

-  Føles veldig bra

- Det føltes bra i dag og det har gått fint i heatene, så det var deilig å få det til i finalen også. Finalen var tett og jevn hele veien, inn i siste bakken og inn i spurten der det ble avgjort. Det ble jo ikke avgjort før de siste hundre meterne, sier hun.

Dermed kan hun titulere seg Norgesmester.

- En deilig følelse?

- Det føles veldig bra. Det er så tett konkurranse, så det skal litt til for å få det til i de her løpene. Jeg hadde veldig bra ski, så smørerne har gjort en veldig bra jobb.

Årets NM gikk av stabelen i Holmenkollen, selve nasjonalanlegget. Med tåke og det hele satte dette en ekstra spiss på seieren.

- Ja, det blir litt ekstra stas da.

Målet er å vinne Norgescupen

Med dagens seier trygget hun ledelsen i Norgescupen. Målet er å vinne den.

- Ja, det er i alle fall muligheter. Det er nytt renn i morgen og så er det en helg igjen. Jeg håper jeg skal klare det.

Lillesøster Vilje Marie kom seg også videre fra prologen, men ble dessverre sist i sitt kvartfinaleheat i klassen under.

Lisa Amaile Valnes, også hun fra BIOF, ble også sist i sitt kvartfinaleheat, mens klubbvenninne Silje Storaa ble nummer fire i sin kvartfinale.

Ingrid Andrea Gulbrandsen ble nummer tre på prologen og vant sitt heat i både kvartfinalen og semifinalen. Foto: Per Steinar Markussen