Sørreisa-jenta, som representerer Bardufoss og Omegn idrettsforening, var 9,1 sekunder bak vinneren Ingvild Larsen Mikaelsen på fredagens fem kilometer lange fristilsløp i norgescupen i Holmenkollen.

Før fredagens konkurranse hadde hun 231 poeng totalt i norgescupen. Med 80 friske poeng etter andreplassen har hun økt ledelsen til neste jente på sammenlagtlista.

– Men det er greit å få en bra start i alle fall, gliser hun.

Tunge løyper

Fredagens løp var en tett og jevn batalje, selv om avstanden i mål mellom trioen på topp var relativt stor.

– Jeg er veldig fornøyd med andreplassen. Jeg fikk sekunderinger underveis om at det var veldig tett, så det var bare å gå på. Det var tett der ute selv om det var større forskjeller i mål. På et tidspunkt lå jeg på tredje og fikk beskjed om at det var ett sekunder ned til fjerde og kun fem sekunder opp til førsteplassen. Jeg måtte bare ta ut alt sammen for å ha størst mulig sjanse til å få en bra plassering.

18-åringen forteller at formen er bra.

– Det er veldig tunge løyper her, så det ble veldig tungt. Men det var jeg forberedt på også. Jeg gikk bra teknisk og formen er bra, så da var det bare å gå på.

Sprint-sjanse

Lørdag har hun sjansen til å ta sikre seg edelt metall. Sprinten er offisiell NM-øvelse for juniorene.

I forrige sprint i norgescupen røk hun i semifinalen og endte på 7. plass totalt. I sprinten under Nordisk Juniorlandskamp ble det tredjeplass på Sørreisa-jenta.

– Har du forhåpninger om medalje?

– Man kan alltids håpe, men mye kan skje i sprint. Jeg er mest glad i distanse, så vi får se hvordan det går.

Sterk laginnsats

BOIF viste nok en gang at de har en gylden generasjon skijenter i 18-årsklassen. Gulbrandsens klubbvenninner Sofie Schjølset, Lisa Amalie Valnes og Silje Storaa endte på henholdsvis 16. plass, 22. plass og 23. plass.

Lillesøster Gulbrandsen, Vilje Marie, tok en sterk 12. plass i kvinner 17 år. Hun var 1:36.0 bak vinneren i mål.

Blant gutta var Sivert Moen fra Mellembygd IL beste utøver i 19/20-årsklassen med en 21. plass, 1:22,2 bak vinneren. Erik Nicolaisen fra Senja ski endte på 27. plass i 18-årsklassen.