Midtstopperen er nå klar for 4.-divisjonsklubben Leknes. Det er private årsaker til at Rolandsen og samboeren har slått seg ned i Lofoten.

– Det var ikke overraskende. Dette har vi visst kom til å skje. Det går litt på familiære ting, sier FIL-trener Alexander Samuelsen.

– Det er synd, han er en fantastisk mann på alle områder. Vi skulle gjerne hatt en Rolandsen. Men når det er andre ting enn fotball som er viktigere må man respektere det.

Går gratis

Selv om han hadde ett år igjen av kontrakten, bekrefter Samuelsen at Rolandsen får gå gratis til Leknes.

– Dette har løst seg uten noen problemer. Vi hentet han gratis og han får gå gratis. Det legger Finnsnes til rette for.

Klubben har nå tre rene stoppere i stallen og har i utgangspunktet åpning for å hente inn en erstatter.

– Men vi ser også at vi har en Daniel Norum som kan bekle stopperplass. Vi testet i helgen også Joakim Sørstrøm og Svein Håkon Bjørkli Jansen. Det får være opp til guttene vi har å prestere og vise at vi ikke har behov for å hente inn flere.

Spiss klar

Tirsdag ble det også kjent at Finnsnes henter den tidligere TIL-spissen Garib Gerkondani på «lån» fram til sommeren.

– Det er ikke signert noen papirer ennå og det er egentlig ikke offisielt. Men han har jo selv offentliggjort det. Det er en kjempesignering, forteller Samuelsen.

Finnsnes sliter for øyeblikket med langtidsskader på Jonas Simonsen og Sega Ngom. Dermed passet det bra for Finnsnes å ha Gerkondani i stallen frem til sommeren.

– Det er utgangspunktet. Han er ferdig med skolegangen på NTG til sommeren, har familie sørpå og i utlandet og har lyst å reise nærmere dem. Da passet det bra med skadesituasjonen hos oss og det passer bra for han.

Gerkondani ble i fjor toppscorer for Tromsø 2 og fikk også flere A-kamper i 2017.

– Det blir spennende å se han i Finnsnes-trøya, forteller Samuelsen.