Men noen grunn til å sprette champagnen er det ikke for daglig leder Ivar Holand.

– Nei, vi har ikke champagne engang, ler Holand.

Per nå har Reistadløpet bikket over 180 påmelding. I fjor var det 148 påmeldinger på samme tid.

– Det ser bra ut når vi sammenligner med samme tid i fjor. Da ser det helt klart bra ut, sier Holand.

– Prosentvis blir det veldig mye bedre. Jeg håper det er et klart signal på at vi vil få se en økning i år, forteller Holand.

I fjor var antallet deltakere på 1.052, mens 984 av dem fullførte. Rekorden ligger på rundt 1.200 løpere.

Flere kanoner klar

Ivar Holand jobber ikke bare med å få med bredden til Reistadløpet, men også at flere eliteutøvere skal gå Reistadløpet.

Så langt har flere kanoner som Lukas Bauer, Andreas Nygaard, Justyna Kowalczyk og Britta Johansson Norgren meldt sin ankomst, i tillegg til flere langløpseksperter.

– Av de lagene som har meldt seg på så langt stiller de med toppet lag. Men vi håper vi får enda flere påmeldte også fra pro team-lagene, sier Holand.

Et lite minus i jobben med å få flere av de norske langrennsutøverne til Reistadløpet er at NM del 2 arrangeres samme helg i Alta.

– Det er ikke bare langløpsutøverne vi jobber mot, men det vil vi komme tilbake til når vi har noe klart. Vi har en liten utfordring til de som går normal-langrenn i og med at det er NM del 2 i Alta. Det gjør at vi kan miste noen norske landslagsløpere, i tillegg til de regionale teamene. De prioriterer naturlig nok NM.

Justeringer

Arrangøren har i år gjort starten mer kompakt. Kvinner elite starter 08.45, mens resten av klassene, både i 34 kilometer og 50 kilometer, starter 09.15.

– Det tror vi skal skape et enda bedre arrangement og et bedre startområde.

I fjor kunne man starte mellom 09.00 og 10.30, ut fra hva man ønsket selv. Slik blir det altså ikke i år.

– Så blir det bedre TV-bilder av det, mener Holand.

34-kilometeren og 50-kilometeren vil gå omtrent samme løype frem til Kampenhytta. Etter det får 50-kilometeren noen ekstra sløyfer.

– Det kan være at den første som passerer mål kan være en pro team-dameløper, eller en løper i turklassen. Men det vil bare sette en ekstra spiss på arrangementet, mener Holand.

Speaker-legende

Reistadløpet kunne nylig bekrefte at speaker under turrennet blir Kjell Erik Kristiansen.

– Han har jo et enormt navn, ikke bare i Norge men også i Europa. Han har vel «speakret» det som er verdt å «speakre», med flere VM, OL og ikke minst verdenscup.

Holand forteller at Kristiansen er en meget erfaren og rutinert speaker.

– I tillegg snakker han fem-seks ulike språk. Det er ikke noe drawback når vi er et internasjonalt renn.

– Hva blir din viktigste oppgave frem mot løpsdagen?

– Jeg må gjøre en så god jobb de neste 50 dagene at jeg får det veldig rolig på løpsdagen. Det er målsetningen min. Dess bedre jeg og organisasjonskomitéen har forberedt oss og planlagt, dess «likar» er det på løpsdagen.

52-åringen opplever en stor positivitet i næringslivet.

– Vi møter bra positivitet og får napp på flere og flere partnere. Det er viktig for oss.

Daglig leder Ivar Holand håper økningen sålangt er et signal på at Reistadløpet blir større i år enn i fjor. Foto: Knut Løkse Nilssen