Kristoffer Kristoffersen og Audun Hansen har i mange år hatt sykling og mekking på sykler som sin store hobby, og nå har de to sammen med Tromsømannen Andreas Setting etablert det nye sykkelfirmaet.

Skal se an utviklingen

På spørsmålet hvorfor de kaller firmaet Senja Sport sier begge to at hovedgrunnen til det er at Lenvik om kort tid skal få navnet Senja kommune, og da er det ikke så unaturlig å ha en sykkelforretning som heter Senja Sport.

– Foreløpig kommer vi til å drive firmaet somtidig som både jeg og Audun beholder våre jobber, så får vi se hvordan det hele utvikler seg, sa Kristoffer til Folkebladet på onsdag.

I den ene boden i privathuset til Kristoffer og samboeren hans har de nå etablert firmaets første tilholdssted, der det både selges sykler og mekkes på sykler som venner og bekjente kommer innom med.

– Litt trangbodd er det jo, men vi får starte på denne måten, sier Kristoffer.

– Det meste er selvlært

Han sier at de selvfølgelig har både planer og drømmer om å kunne etablere firmaet mer sentrumsnært på Finnsnes, men at det får komme etter hvert.

Kristoffer forteller at det meste av sykkelmekkingen og reparasjonene de utfører kommer fra selvlæring over flere år.

– Men på flere områder vil vi nå ta kurs og oppdatering av vår kompetanse. For eksempel skal vi begge snart på et kurs der temaet er dempere på syklene vi selger, og vi skal også snart gjennom et kurs der vi lærer mer om giret i elektriske sykler. Dette er med og styrker vår egen kompetanse når det gjelder service på syklene, og det vil også gjøre at de som kjøper sykler hos oss vil ha mer tiltro til kompetansen vår, sier Kristoffer.

– Siden vi åpnet her i Trollvika har tilstrømmingen til oss bare økt, det gjelder både på reparasjoner og kjøp av sykler.

Kristoffer sier at på salgssiden satser de to hovedsakelig på sykkelmerket BMC, et sykkelmerke som stort sett selger sykler til de som driver med konkurransesykling.

Kristoffer forteller at dette merket har sykler fra rundt 10.000 kroner og opp til 120.000 kroner.

SELVLÆRTE MEKKERE: Audun (bildet) og kollegaen Kristoffer har drevet med sykkelmekking i mange år. Foto: Privat