Sørreia-gutten, som representerer BOIF, har imponert stort i sprint denne sesongen. Blant annet tok han en kruttsterk 10. plass i sprint-prologen i verdenscupen i Lillehammer. Der røk han i kvartfinalen og endte på 27. plass.

Dermed er det knyttet store forhåpninger til hva han kan få til i U23-VM.

– Det er naturlig at jeg går for medalje. Jeg er ikke her som turist, man må ha litt ambisjoner. Det er tross alt dette man trener for, sier Valnes til Folkebladet.

«Brutal» sprintløype

Han har fått testet mandagens sprintløype i Goms. Den beskrives som svært tøff av både Valnes og andre norske utøvere.

– Det er kanskje den hardeste sprintløypen jeg har vært borti. Det er to lange oppoverbakker og en skikkelig Kitzbuhel-løype utfor igjen. Det blir ikke noe hvile i den løypa, forteller Valnes.

Han forteller at formen kjennes veldig bra ut.

– Jeg har fått smake litt på høyden her de dagene jeg har vært her. Formen er bra, den er ikke noe dårligere enn tidligere i sesongen.

– Hva er taktikken?

– Det er nok ikke dumt å være med i fremre halvdel av feltet. Det blir nokj en slags taktikk. Være med der fremme der det skjer over siste bakketopp.

Flere distanser?

Valnes skal i utgangspunktet kun gå sprinten i VM og er forberedt på at det kan bli med den ene konkurransen i verdensmesterskapet.

– Det handler også om hvilken form man viser. Viser man god form kan det såklart bli flere sjanser. Jeg har gått noen gode klassiskrenn tidligere, så de (landslagsledelsen journ. anm.) vet at jeg kan brukes der.

Onsdag er det 15 kilometer klassisk og fredag er det 30 kilometer skiathlon i verdensmesterskapet.

– Jeg har ikke fått noen sterke signaler på det nå, men det kan fort bli noe mer, sier Valnes om muligheten for å gå distanserenn i VM.

PS: Lovise Heimdal fra Bardu skal i utgangspunktet kun gå fredagens skiathlon og også hun kan ende med å kun gå én distanse i VM.