Aloyseous forlot Finnsnes etter 2014-sesongen, og har siden da vært innom både Fløya, Sortland og Skarp.

Nå er han tilbake i Finnsnes-trøya, og re-debuten kunne ikke ha blitt noe bedre for 28-åringen fra Vesterålen.

Fem minutter før full tid ble han matchvinner da han satte inn kampens eneste mål i treningskampen mot Harstad.

– Det er ikke hver dag det skjer, så det var artig, kommenterer Aloyseous etter kampslutt.

– Det var vel ingen som så den komme, humrer trener Alexander Samuelsen.

– Gir masse energi

Scoringen kom på et innlegg fra FILs høyreside som gikk gjennom hele feltet. På bakerste stolpe dukket Aloyseous opp helt alene og banket ballen i nettaket.

– Det er artig for Thomas. Han har virkelig stått på fra dag én siden han kom hit, både som fysisk trener men ikke minst som spiller. Han gir gruppa masse energi og det artig at han får betalt med scoringen.

– Hvordan vil du oppsummere kampen?

– Først og fremst er det deilig å vinne fotballkamper. Det er det uansett når på året det er.

– Ellers var det periodevis bra, men periodevis ser vi at vi har mye å jobbe med. Strukturen defensivt er bra, sier Samuelsen, som påpeker at 3.-divisjonskollega Harstad skapte få sjanser i etablert spill.

– De sjansene de får er på dødball og når vi får brudd mot, sier Samuelsen.

Lokalt preg

Matchvinner Aloyseous sier de ble kjørt de første minuttene av et hissig Harstad-lag.

– Vi har noen tanker om hvordan vi skal spille, og det prøver vi på. Vi blir kjørt de første minuttene, men ellers er det jevnt.

De rundt 100 tilskuerne fikk se et Finnsnes-lag som har gjort store utskiftninger siden forrige sesong — med et tydelig preg av spillere fra Midt-Troms.

– Det har vært et mål også. Vi ønsker spillere fra Midt-Troms. For meg er det viktig. Når vi først rykker ned tror jeg det er rett vei å gå for Finnsnes, sier Samuelsen.

– Men, vi ønsker å være i toppen og vi ønsker å vinne hver fotballkamp. Da skjønner alle hvor det skal bære hen. Det har ikke noe med ambisjonene å gjøre, men det handler om å ta en annen retning.

Thomas Aloyseous (til høyre) ble matchvinner med kampens eneste scoring i det 84. minutt. Her takker han Harstad-spillerne for kampen. Foto: Knut Løkse Nilssen
– Først og fremst er det deilig å vinne fotballkamper, sier Finnsnes-trener Alexander Samuelsen. Foto: Knut Løkse Nilssen