Utøveren fra Bardufoss og Omegn IF kunne etter flere pallplasser forrige sesong, endelig ta steget til topps på pallen da hun vant fem kilometer fristil i norgescupen på Beitostølen 7. januar.

Nå er hun klar for sin hittil største opplevelse i langrennsporet, nemlig Nordisk Juniorlandskamp i finske Vuokatti.

Fredag braker det løs med sprint i fri teknikk, mens det lørdag er fem kilometer klassisk på programmet. Juniorlandskampen avsluttes søndag med stafetter for både jentene og guttene.

– Det var veldig morsomt å bli tatt ut. Det er gøy å bli kjent med de andre på laget og selvfølgelig å få prøve seg mot de andre her, sier Gulbrandsen til Folkebladet.

Spent på formen

Hun ankom Vuokatti natt til torsdag og brukte torsdag formiddag til å gjøre seg kjent med løypene.

– Det er fine løyper her. Hvordan formen er får man ikke sett før i morgen (fredag). Jeg vet ikke helt hvordan kroppen er nå, så det får man bare se på, sier hun.

Hun har ikke satt seg noen målsetning i forkant av konkurransene.

– Det er vanskelig å si. Jeg vet jo ikke hvordan nivået er på de andre. Jeg må bare gå mitt beste, så får man se hvordan det går, forteller 18-åringen.

– På de norske er det et høyt nivå og jeg regner med det er høyt nivå på de andre uansett.

Setter pris på det sosiale

Selv om det blir spennende å få testet seg mot junioreliten fra både Norge, Sverige og Finland, mener hun det sosiale på turen er vel så viktig.

– Det er morsomt å få reise med andre og å få nye opplevelser og erfaringer, sier Gulbrandsen.

Hun trives best med distanseløp, men forteller at hun uansett vil gi alt på sprinten.

– Jeg har nok ikke noen favoritt. Jeg får bare ta det dag for dag. Begge er helt greit. Jeg er litt mer glad i distanse enn sprint, men ser ikke på sprint som noe problem.

Det er totalt seks gutter og seks jenter som er tatt ut. Søndagens stafetter er 3x3 kilometer for jentene og 3x5 kilometer for guttene. Norge stiller med to lag hos både guttene og jentene. Spenningen er derfor knyttet til om hun skal gå for det norske førstelaget eller andrelaget.

– Hvordan lader du opp nå til konkurransene?

– Det viktigste er nesten bare å få slappet av. Jeg tenker ikke så mye på løpet før i morgen og vil ikke stresse med det. Så skal jeg bare være sammen med de andre, det er fin gruppe med folk som det er fint å være på reise sammen med.