Mesz har de siste to årene spilt for Sortland. Der ble det 46 kamper og sju mål på den 187 centimeter høye midtstopperen.

Nå flytter han og samboeren til Tromsø. I slutten av januar slutter han seg til FILs treningsgruppe i Tromsø.

Mentalitet

FIL-trener Alexander Samuelsen er full av lovord om FILs seneste signering.

– Det er en spiller som har en fantastisk mentalitet. Han er en vinnerskalle og en duellspiller av rang. Spesielt i egen boks, der er det «top notch» rett og slett. Vi får inn en type som vil komme inn og gjøre andre rundt seg bedre, sier Samuelsen til Folkebladet.

– Er det «Quint-erstatteren» som endelig er på plass?

– Jeg vil tørre å påstå det. De er selvfølgelig ikke samme spillertyper, men her får vi en type som kanskje har litt av det vi manglet i fjor. Stoppere som er best i egen boks, som rydder unna og er flink til å ta unna. Der var Quint god og det er en god sammenligning sånn sett.

Quint Jansen forlot Finnsnes til fordel for Mjøndalen etter 2016-sesongen, og Finnsnes klarte aldri helt å fylle tomrommet etter at stopperen forlot.

– Ingen dyr spiller

Men det kan de altså ha klart nå.

– Det er ikke noe å si på at vi har mistet nesten et helt forsvarsledd, sier Samuelsen, som derfor er glad for nysigneringen og at Christian Arnesen etter alle solemerker fortsetter.

Fra før av er det kjent at Benjamin Fjellstad Thomassen, Jonas Klausmark og Thomas Aloyseous så og si er klare for FIL.

Samuelsen understreker at latvieren Toms Mesz ikke er en dyr spiller i drift for klubben.

– Spilleren har hatt et ønske om å flytte til Tromsø og et ønske om å spille for oss. Når det passer inn er det ikke noen dyr spiller i drift. Det gleder meg også, sier FIL-treneren.