Det skriver Nye Troms.

Avisen skriver at Steilia like over nyttår fikk en henvendelse fra Alpin-VM 2025 AS i Narvik om saken. Styret i Bardu Alpinklubb og Bardu kommune svarte raskt at de var svært positive til å være disponibel for kvalifisering og trening i tekniske disipliner under mesterskapet.

Dersom Narvik blir VM-arrangør og Bardu da får ta del i mesterskapet, betyr det at hele den alpine verdenseliten kommer til kommunen. Veien dit er imidlertid lang. For det første må Norge bli tildelt mesterskapået og for det andre er NArvik nødt til å bli plukket ut som arrangørsted, i konkurranse med Kvitfjell og Hafjell.

Erik Gravem i Bardu Alpinklubb mener det vil bety enormt mye for Bardu og Målselv om Bardu får ta del i VM.

- Slår dette til er det gigantisk, og det vil bety enormt mye for innlandet – Bardu og Målselv, og for Steilia så klart. Det vi har her i Bardu er en veldig god treningsbakke med høy standard på FIS-nivå. Bakken er brei og bratt og variert, sier Gravem til Nye Troms.

Ifølge avisen skal Bardu Alpinklubb, Bardu kommune og Alpin-VM 2025 AS i NArvik i videre dialog om Steilia Alpinsenters rolle under VM.

- Dette er en sak vi håper flest mulig stiller seg bak, sier Gravem.