Øverbygd-jenta Merethe Myrseth, Berthe Annette Svenkerud og Silje Theodorsen går ned i historiebøkene som trioen som sikret Kvaløysletta Skilags første medalje, da de gikk inn til sølv på NM-stafetten på Gåsbu.

Mandag kveld ble de hedret av over hundre barn og voksne i klubbhuset på Storelva.

– Det er en helt utrolig stor prestasjon. Vi satt oss et mål i vår om å etablere oss som en skiklubb som skal være å regne med helt i Norges-toppen på seniornivå på damesiden i løpet av en treårsperiode. At vi klarte dette allerede nå, er bare helt utrolig, sier Lars-Thomas Nordkild, sportslig leder i Kvaløya Skilag.

Vil tiltrekke gode løpere

Nordkild mener klubben har drevet godt i alle ledd, fra arenautvikling, til å lage et miljø.

– Vi kan ikke si vi skal ta gull, men vi skal være et av lagene å regne med. For å være på en slik liste, må det være kvalitet i alle ledd. Det viktigste er ungene, som du ser rundt her nå. At de har kvalitet i trening og har det artig, så er det en stor gulrot at de har noe å strekke seg etter.

Samtidig av de tre jentene som gikk stafetten, er det kun Silje Theodorsen som er vokst opp i klubben. Berthe Svenkerud (32) kom inn i klubben i 2014, mens Merethe Myrseth (22) fra Øverbygd, tok overgang fra Trondheims-klubben Strindheim i fjor vår.

– Hvis vi driver klubben bra, vil vi kunne tiltrekke gode løpere som vil satse på ski i Tromsø.

– Fryktet ny 4.-plass

Svenkerud og Theodorsen utgjorde sammen med Marit Robertsen trioen som mistet bronsemedaljen på oppløpssiden under NM på hjemmebane på Kvaløya i 2016.

– Utrolig gøy med medalje, men det kunne fort ha blitt en ny 4.-plass, sier Berthe Annette Svenkerud til iTromsø.

Da tenker hun særlig på da Lillehammers Magni Smedås tråkket på begge stavene pluss den ene skia til Svenekrud midt i etappen, som også ga Varden Meråker en luke på 10 sekunder ned til Kvaløysletta foran siste etappe.

– Det var bom stopp og vi tapte en del, men det er nesten slik man må regne med i en stafett. Jeg er bare glad staven ikke røk, sier Svenkerud.

PS: Merethes tvillingbror Kjell-Harald ble tirsdag reddet etter et dramatisk døgn i uvær på fjellet i Finnmark