Mandag ble svenskenes skiskytterlag til OL offentliggjort. Torstein Stenersen, som opprinnelig kommer fra Målselv, er vraket til de olympiske lekene i Sør-Korea.

Stenersen uttalte i forrige uke i forkant av verdenscupen i Ruhpolding at han var nødt til å prestere der for å få OL-billett.

På onsdagens 20-kilometer endte han på 88. plass. På fredagens stafett lå han kun 15 sekunder bak teten etter andre skyting, men det ble en ufattelig tung sisterunde på Stenersen, som til slutt vekslet på 24. plass, drøye to minutter bak teten. Etter målgang kollapset Stenersen og han ble sendt til sykehus for sjekk.

Selv kunne Stenersen melde at det var et magevirus eller lignende som gjorde at han ble totalt utslått på stafetten. Han var imidlertid i såpass god form at han deltok på premieseriemonien, der Sverige var med etter at lagkameratene hadde gått Sverige opp til 6. plass.

Følg Folkebladet på Facebook — få nyhetene først

Skiskytteren åpnet sesongen bra med en 36. plass i første verdenscuprenn i Østersund. Men siden da har han slitt med å få til gode konkurranser, og forrige ukes konkurranser var ikke gode nok til at Stenersen fikk OL-billett.