Under lørdagens verdenscup-sprint i tyske Dresden tok 21-åringen fra Sørreisa seg greit videre fra prologen med en 23.plass.

Valnes havnet deretter i fjerde kvartfinale-heat, men der ble han slått ut etter å ha gått i mål som nummer fem.

– Jeg følte meg bra, men det var folk på alle kanter og ingen vei frem. Jeg kan liksom ikke gå mellom beina på folk heller. Jeg prøvde på begge sider, men fant ingen vei frem, forteller han.

Sprinten foregikk i fristil.

Kort og flatt

Sprinten i Dresden var annerledes i forhold til det Valnes er vant med. Det hele foregikk inne i byen med en kort løype som var helt flat hele veien.

– Det var litt kortere løype og noe annet enn det vi er vant til i sprint, så da ble det litt annerledes taktisk også. Men jeg tror for så vidt det skulle passe meg greit. Det er jo litt rart å komme dit å plutselig skal gå en helt flat sprint, det har jeg jo ikke trent på, men samtidig er det nok flere i det feltet, sier Valnes.

– Siden løypa var slik, var taktikken da å komme deg langt frem fra start av?

– Ja, det var jo egentlig det, men jeg merket at jeg kom i midten, så det kom folk på begge sider og jeg ble litt pakket inn. Jeg burde kanskje tatt et magadrag å kommet meg fremst, i stedet for å legge meg midt i gruppa, erkjenner han.

Ny "pers"

Valnes uttalte foran sprinten at han hadde ambisjoner om å nå en semifinale. Det klarte han ikke, men han havnet til slutt på 22.plass på resultatlista på lørdag og satte i så måte ny personlig beste-rekord i verdenscupen. Dermed sanket han også nye verdenscup-poeng. Tidligere denne sesongen ble han nummer 27 på verdenscup-sprinten på Lillehammer.

– Jeg legger ikke så mye i det, selv om det er greit resultatmessig, men man føler selv at man ikke helt har fått ut det man er god for. Jeg har hverken følt det her eller på Lillehammer. Det er kjedelig det når man får sjansen, men jeg håper det blir flere sjanser etter hvert.

Han synes det er betryggende å vite at han har mer å gå på og sier at han må ta med seg de erfaringene han får.

– Det er jo på en måte bra å vite at jeg ser løpere jeg har slått tidligere går til semifinale. Så jeg vet at jeg med full klaff plutselig kan være i en finale. Det er på en måte litt flaks/uflaks også, men samtidig er det ikke tilfeldig at (Johannes) Klæboe og (Federico) Pellegrino er der hver gang. Så man må ta læring av det og ta med seg den erfaringen man får, slik at man er i bedre posisjon neste gang, sier han.

U23-uttak rett rundt hjørnet

U23-VM i Goms i Sveits går av stabelen i slutten av måneden. Der håper selvsagt Valnes å være med. Uttaket er rett rundt hjørnet og forventes å bli offentliggjort i starten av uka som kommer. Selv venter han spenning.

– Jeg har snakket litt med dem, så får vi se når uttaket kommer. Det er jevnt og det er flere med gode resultater denne sesongen, men jeg har jo selv noen plasseringer jeg stiller sterkt med. Jeg vet ikke noe selv enda, forteller han.

– Men som du selv sier, du har noen sterke resultater å vise til, så det skal jo være vanskelig for dem å komme utenom deg?

– Ja, det kan jo bli det. Jeg har jo på en måte vært topp 10 i alle sprinter i år, sett bort fra World Cup, avslutter han.

Lovise Heimdal fra Bardu er også høyaktuell for U23-VM. I fjor tok hun bronse under mesterskapet i Utah i USA.