Målselv-skiskytteren Fredrik Mack Rørvik gikk inn til en knallsterk 8.plass under sprinten i IBU-cupen (nivået under verdenscupen) i tyske Arber, lørdag.

Mack Rørvik skjøt to fulle hus og endte på 8.plass, 40,4 sekunder bak landsmannen Vetle Sjåstad Christiansen som vant.

– I dag var det god gjennomføring rett og slett. Et veldig godt løp, sier hovedpersonen selv til Folkebladet.

Han beskriver løpet sitt slik:

– Jeg prøvde å åpne hardt og var bestemt på at jeg skulle gå fort i dag. Jeg startet bra og på første skyting hadde jeg fem gode skudd, selv om jeg brukte litt tid. På andrerunden gikk det litt tyngre og jeg klarte ikke helt å holde farta oppe, men jeg klarte å få inn fem treff på andre skyting også, og da er jeg fornøyd. Siste runden var bra og jeg føler at jeg fikk ut det jeg er god for i dag, sier han.

Kraftig revansje

På torsdagens 20-kilometer endte Mack Rørvik helt nede på 53.plass med totalt syv bom. Fem av disse kom på 2.skyting. Selv har han ingen god forklaring på hva som skjedde.

– Jeg vet ikke faktisk. Første bommen var ok, resten skjønte jeg ingenting av. Jeg har ingen god forklaring på det. Det virket som alle små detaljer gikk ad undas. Så det var en fadese det der, forteller Mack Rørvik.

Men med lørdagens løp var han tilbake der han skal være og fikk altså kraftig revansje for torsdagens skuffelse med 8.plassen.

– Ja, absolutt, det er jo ikke normalen det der. Det var tredje sprinten jeg har nå med 10 treff, så det er jeg god for. Jeg tipper at jeg normalt skulle skutt 18 treff på torsdag, og klart, da hadde det blitt et helt annet resultat.

Håper på EM-plass

Han har levert flere topp 10-plasseringer denne sesongen, og selv om han hadde et arbeidsuhell på torsdag, føler han at han igjen fikk vist at det er på dette nivået han hører hjemme.

– Det blir vel vanskelig å komme utenom deg i IBU-cupen fremover?

– Jeg håper det. Jeg føler at det er her jeg hører hjemme og jeg har ikke så veldig lyst til å dra tilbake til Norgescupen for å være helt ærlig. Så får vi se hva uttakskomiteen mener fremover.

Men før den tid er det U26-EM i Italia i slutten av måneden. Der har han forhåpninger om å bli tatt ut.

– Jeg håper å komme med, det gjør jeg jo. Men jeg tror det blir et jevnt uttak, sier han.

– Har du fått noen signaler på at du blir med?

– Nei, jeg har ikke fått noen signaler på hverken det ene eller det andre. Det blir spennende å se, avslutter han.

Beskjeden får han sannsynligvis søndag.