Dermed ble det ingen finale for Erik som nå representerer Bardufoss og Omegn Idrettsforening.

Erik var ikke så lite irritert på seg selv etter at han til slutt måtte se at den fjerdeplassen han fikk i semifinalen gjorde at han mistet start i finalen.

– Kunne ha fått finaleplass

– Rett før innspurten så jeg at jeg hadde Stenshagen noen få meter bak meg i sporet, og det var rett og slett uoppmerksomhet fra min side som gjorde at han fikk stake seg forbi de siste 30-40 metrene inn mot mål. Kjipt når jeg ser hvor nært jeg var fra å starte i finalen.

Var pigg i beina

Erik sier at han i semifinalen ble liggende bak de i tet og nærmest måtte gå sitt eget løp.

- Dermed ble nok tempoet litt lavere enn i det andre semifinaleheatet der det hele tida var fire-fem løpere som kjempet intet. Nå er det jo ikke slik at 7. plass er neon dårlig plassering, men når jeg vet at jeg kunne gjorde kanskje mye bedre, er man jo selvfølgelig litt forbannet på seg selv. Erik forteller at han til helga drar til Dresden i Tyskland der han også skal gå sprint, med mulighet for å være med på sprintstafett.

– Så nær en topp-plassering

Kristian Skogstad som er trener for Team Nord-Norge sier at han føler med Erik som med en dårlig innspurt lot finaleplassen gå fra seg.

– Nå er det jo slik at en 7. plass i sprint-NM er en bra prestasjon, men som det utviklet seg hadde vi jo et håp om en mulig pallplass for ham.

Lovise Heimdal fra Bardu Il ble slått ut i kvartfinalen, og det ble også Merethe Myrseth som nå representerer Kvaløysletta skilag.

Anna Svendsen gikk en flott semifinale der hun virket pigg og sterk i bakkene, men i finalen virket det som om hun hadde brukt opp det meste av energien, og slet med å komme inn til en 5. plass.

- Det var synd for Anna, men slik kan det være når man går flere sprintløp etter hverandre. Anna sa til meg etterpå at hun rett og slett var gått tom for energi, noe hun merket tidlig i finalen, sier hovedtrener Skogstad.