Langrennsløperen fra Bardu fikk det ikke til å klaffe helt i Skandinavisk Cup i Piteå i helgen. Der endte opp med 17. plass og 22. plass på henholdsvis 10 kilometer fri og 20 kilometer klassisk.

Selv om hun har en 2. plass på 10 kilometer fri i Skandinavisk Cup før jul å vise til, er hun ikke garantert en plass til U23-VM ennå.

Hun innrømmer at hun føler på presset om å prestere i NM.

– Ja, selvfølgelig. Med tanke på U23-VM og det som skjer fremover må jeg nok prestere i helgen for å være sikker der. Da blir denne helga viktig, sier Heimdal.

Usikker på formen

NM del 1 starter med klassisk sprint torsdag. Fredag er det 10 kilometer fri, lørdag 15 kilometer skiathlon, før norgesmesterskapet avrundes med stafetter på søndag.

– Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra på klassisk-sprinten i morgen. På en god dag kan jeg gjøre det bra. Men ut fra tidligere resultater har jeg kanskje størst sjanse på 10 kilometer fri, sier Heimdal, som heller ikke legger skjul på at lørdagens skiathlon også blir viktig.

– Jeg er usikker på formen. Det gikk litt trått forrige helg, så jeg håper det løsner nå til helga. Jeg har troen på at jeg skal få til bedre løp, sier Bardu-løperen.

– Hvordan har formen vært de siste ukene?

– Den har egentlig vært bra. Jeg har fått trent bra og gjort det jeg har planlagt. Men det går litt opp og ned, så det er vanskelig å si.

– En døråpner

Erik Valnes er et av Midt-Troms sine største håp på torsdagens sprint i NM. Han ble nylig tatt ut til verdenscup-sprintene i Dresdesn i helgen. Dermed blir han kun å gå torsdagens NM-sprint, før kursen settes videre mot Tyskland.

– Man må ta de sjansene som kommer, og da tenker jeg at NM må være NM. Det er uansett bra at jeg får gå sprinten. Det kan være en døråpner til ting som skal skje senere, og noe jeg har trent mye for i forsesongen, sier Valnes til iTromsø.

I tillegg til Heimdal og Valnes er Merete Myrseth (Team Nord-Norge), Maximilian Bie (BOIF) og Erlend Nyhus (Bardu) andre utøvere fra Midt-Troms i NM