Stenersen slet virkelig med formen før jul da han på sprinten i Hochfilzen endte helt nede på 102. plass.

Da beskrev han løpet selv som en stor fiasko. Helgen etter gikk han Europacup i Obertilliach, men en 24. plass og 80. plass der var ikke overbevisende av Målselv-skiskytteren, som representerer Sverige.

Fokuserer ikke på OL

Fredag er det stafett, mens det søndag er fellesstart. De 25 beste sammenlagt i verdenscupen er sikret plass på fellestarten, mens de siste fem plassene er forbeholdt de fem beste fra normalen. Dermed kan onsdagens 20-kilometer i Ruhpolding kan fort bli hans siste indivduelle konkurranse før OL-laget tas ut over helgen.

– Slik det har vært til nå vil jeg si de siste to plassene står mellom tre stykker. Jeg må vise at det fungerer i morgen for å kunne ta en OL-plass, sier Stenersen.

– Men det er ikke det jeg tenker mest på. Det viktigste for min del er at kroppen begynner å fungere. Det er klart man vil til OL, det har vært det store målet lenge, men samtidig må man være realistisk. Funker det ikke har jeg ingenting i OL å gjøre. Da er det bare tøv å dra dit.

Han føler ikke press på at han er nødt til å levere på 20-kilometeren.

– Nei, egentlig ikke. Så lenge det funker er jeg med til OL. Funker det ikke har jeg ikke noe der å gjøre. Skal jeg til OL er det for å prestere der. Jeg vil at det skal fungere, det er det viktigste.

Føler fremgang

Han var ikke med i Sveriges tropp i Oberhof i helgen.

– I julen har jeg fått trent som jeg ville og gjort litt andre ting. Jeg føler det har begynt å slippe i kroppen nå.

– Har du blitt klokere på hva som ikke fungerte før jul?

– Jeg tror jeg har vært ganske treningstung og sliten. Samtidig har jeg manglet konkurranser. Jeg har kjørt mye intervall, men konkurranse er noe helt annet.

De siste ukene har han fokusert mindre på intervall og mer på konnkurranserettet trening.

Det håper han skal være med på å gi han en formboost i Ruhpolding.

– Det handler mye om å kjenne at det funker igjen og at kroppen spiller på lag. Jeg krever ikke at den skal være 110 prosent tilbake, men at det er på rett vei.

– Hva tror du om 20-kilometer onsdag?

– Jeg har gode minner herfra, spesielt 20-kilometer for to år siden (7. plass, red. anm.). Jeg kjenner løypene bra og totalt er vi på samling her godt over en måned hvert år. Det er en stadion man trives på, så jeg må prøve å tenke positivt og ta med meg de gode tingene.