Granlind var én av 50 talentfulle spillere født i 2002 som i helgen var i Sarpsborg på landsdelsamling i fotball.

Av de 50 skal 20 få sjansen på det aldersbestemte landslaget.

Totalt bestod samlingen av tre treninger og to kamper. Den første kampen var Granlind kun ti minutter på benken, mens hun spilte hele kamp nummer to. I første kamp ble det også scoring på Varden-spilleren.

– Jeg presset backen deres som skulle få ballen ut fra boksen. Da skjøt hun den i meg og den gikk i mål, sier Granlind, som innrømmer at hun var litt heldig på scoringen.

– Høyt nivå

Hun føler samlingen gikk veldig bra.

– Jeg synes det gikk bra både på treninger og i kampene, sier hun.

– Det er høyt nivå. Men det er slik at man alltid lærer noe fra dem. Hver gang etter samling føler man at man har lært noe nytt, sier den 15-årige angrepsspilleren.

– Vi har samlet de 50 mest lovende 15-åringene og de 50 mest lovende 16-åringene, altså spillere født i år 2002 og 2003. Det er hundre jenter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit. Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp. Det er kun 20 av disse 50 som skal spille med flagget på brystet, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i NFF til fotball.no.

Grøttland mener å se en positiv spillerutvikling.

– Vi ønsker at disse samlingene skal utgjøre en forskjell over tid. Ved å repetere disse tingene vil vi angripe det som har vært en mangelvare i norsk fotball. Du skal ikke mange år tilbake i tid før en J14-kamp som vi har her endte med store sifre begge veier. I dag ble det 1-1 og 1-0. Det er mer struktur og voksent spill innenfor 16-meterne. Vi mener å se at det er noe som skjer – i positiv forstand.

Tenker ikke på landslaget

Han stiller både krav og forventninger til jentene som er plukket ut.

– På kvinnesiden har vi vært i europatoppen i mange år. Her har vi jo nå morgendagens helter, og det er disse som skal videreføre den arven. Det er ingen grunn til å forvente noe annet enn at det er jenter her nå som skal være med å ta medalje for Norge i framtiden, sier Grøttland.

At Granlind nå er aktuell for landslagsspill er ikke noe hovedpersonen selv tenker så mye på.

– Jeg har ikke tenkt så mye på å komme videre. Det er noe jeg håper på, men jeg tenker ikke så masse på det.