For nok en gang viste Erik Nicolaisen fra Senja Ski at han i år er nesten i en egen klasse her i fylket. Etter seks lokale renn i desember har nemlig Erik vunnet alle.

Satser videre i norgescupen - se innslag her.

I Nordreisa vant han fem kilometer sprint, og fem kilometer fellesstart. Han startet i tillegg i et ti kilometer fellesstart skøyting, og vant også et førjulsrenn på Rustahøgda. Og med lørdagens sier på Setermoen står Erik med seks seiere på like mange renn.

– Om det er noen i min klase som kan slå meg vet jeg ikke sikkert enda, det er jo noen gode løpere fra Alta som jeg enda ikke har møtt.

Erik forteller at han i år har økt treningsmengden, og håper at det gir seg utslag i de nasjonale løpene.

– Gledelig sterk deltakelse

– At vi i dag har over 300 løpere i alle aldre som stille opp i dette romjulsrennet er jo i seg selv veldig gledelig, sier speaker Lars Strøm.

Han sier at i ei tid hvor det meldes om problemer med rekrutteringa sørpå er det gledelig å se hvordan de yngre løperne stiller ivrig opp til lokale renn i Troms.

- Jeg hadde ingen god dag

Erik Valnes hadde ingen god dag i løypene på Setermoen, og havnet nesten to og et halvt minutt bak vinner Torgeir Sulen Hovland.

– En av forklaringen er at løypa var litt for løs, og litt for monoton for meg, sa Eirik etter å ha levert et av sine svakeste løp på lang tid.

Og han legger til at han i tillegg ikke var maksimalt tent foran dette romjulsrennet.

For så langt i sesongen har Sørreisaværingen levert brukbare resultater. I den nasjonale åpningen på Beitostølen ble han nummer ni på sprinten, i tillegg har han en femteplassen i Norgescupen på Gålå, en femteplass og en tiendeplass i Skandinavisk Cup, samt en 27. plass i et verdenscuprenn før jul.

– Er bedre trent i år

På spørsmålet om han er like godt forberedt foran denne sesongen som han var i fjor, er svaret at han er bedre trent.

– Men bedre trent er det mange andre som er, så det er jo ingen garanti for bedre resultater, sier Valnes.

– En ting er jo alle treningsforbedredelsene, men det er jo viktig å ha hodet med seg når man legger lista for sesongen.

Erik sier at sjetteplassen på lørdag ikke bekymrer han særlig, og at han også vet at 15 kilometer ikke er hans beste distanse.

– Men så skal det jo sies at dette var et direkte løp av meg, sier Erik som nå bor og trener i Tromsø.

– Jeg avsluttet for dårlig

Heller ikke Bardus egen Lovise Heimdal klarte å sikre seg seier i klassen kvinner senior 10 kilometer.

Lovise sa at avslutningen henne var rett og slett for svak denne gangen, noe som førte til at Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag slo henne med 13 sekunder.

Lovise har prestert brukbart til nå på det nasjonale planet, med en fjerdeplass i Norgescuprennet på Gålå, og en andreplass i Scan Cup.

Fint med så stor deltakelse

– Jeg kjente at avslutningen på vei inn mot mål ble for svak, og var ikke overrasket over å bli passert på lista, sa Lovise etter målpassering.

– Uansett var jo løpet en fin gjennomkjøring, og det er alltid kjempefint å kunne konkurrere på min egen hjemmebane. Og ekstra artig å se hvor stor deltakelsen er . Det lover jo godt at så mange unge kommer etter i sporet.

hadde ikke dagen: Erik Valnes lå langt nede på lista allerede midtveis i lørdagens 15-kilometer. Han havnet til slutt på 6. plass, to minutter og 26 sekunder bak vinner Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta Skilag. Foto: Stein Wilhelmsen
BLE TOER DENNE GANGEN: Lovise Heimdal fra Bardu IL ble denne gangen slått med 13 sekunder av Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag. Foto: Stein Wilhelmsen
FORNØYD MED LØPET SITT: Nora Helene Rege fra Senja Skiulag fornøyd med løpet sitt på Setermoen. Foto: Stein Wilhelmsen