Torsdag glapp en mulig pallplass i Europacupen med to bom på siste stående skyting. Før det hadde han levert tre feilfrie serier på standplass. Dermed endte det med 12. plass på 20-kilometeren i Obertilliach.

Lørdag startet han sprinten friskt med grei fart i sporet og feilfri liggende skyting. Men som i konkurransen to dager tidligere kom det to bom på siste stående skyting, og sjansen til en topp ti-plassering ble spolert. I stedet havnet han helt nede på 39. plass.

– Nå på lørdag var det veldig dårlig. Det er såpass jevnt at med to bom mindre hadde det vært en helt annen situasjon. Men to bomskudd kan ødelegge mye, forteller en irritert og frustrert Mack Rørvik til Folkebladet.

– Jeg er ikke helt der jeg skal være mentalt på stående skyting. Jeg har en jobb å gjøre i jula, sier han.

Jul på Lillehammer

Og jula kommer han til å feire på Lillehammer. Dermed dropper han en tur nordover i høytiden.

– Jeg går all-in for å holde meg frisk. Familien kommer ned og feirer jul med meg, så blir det trening resten av jula, sier han, mens han venter på flyplassen i München på flyet som skal frakte han og flere andre vintersportsutøvere hjem til Norge.

At bomskuddene nå kommer på siste skyting er nytt for Mack Rørvik.

– Vanligvis har jeg klart å ta meg sammen, men nå har jeg ingen klare svar, sier han.

– Det må legges en god plan i jula, så blir det bra. Det blir spennende å se om jeg retter de topp eller om det er en uvane jeg har fått.

Revansjelysten

Han er fortsatt revansjelysten etter stafett-tabben i Lenzerheide. Det svake løpet lørdag gjorde at han ikke fikk plass på søndagens stafettlag i Obertilliach.

– Ja, jeg er det. Jeg kjenner jeg trenger å få mentalt overskudd og få jobbet enda hardere med stående skyting. Så kan det gå veien. Jeg har ikke følt meg i god form i Obertilliahc, men det fysiske er på plass. Det er betryggende. Ståskytingen skal også komme på plass, forteller 23-åringen.