Noe Olav Eriksen, sportslig utvalg og FILs trenerteam er godt fornøyd med.

– Så langt siden sesongslutt i år som da endte med nedrykk har vi bare mistet to spillere, sier Eriksen. Tobias Schjetne og Tom Erik Bang Kristiansen har tatt overgang til Fløya som blir i samme divisjon som oss, men ellers har vi ingen avganger, sier Eriksen. Tilbake i FIL-rekkene er også Jonas Simonsen som hadde en flott høst i Mjølner etter at han ble lånt ut av Finnsnes.

– Jonas er tilbake fra januar, og vi har stor tro på at han vil vise seg fram på nytt igjen i neste års 3. divisjon, etter at han scoret ikke mindre enn 35 år i 3. divisjon i 2015. Jonas er jo en målgarantist, og det særlig på dette nivået.

- Treneren fortsetter

Eriksen sier at at når det gjelder trener Bjørn Johansen, så har han kontrakt med FIL i 2018. Vi har jo hørt en masse rykter om at han er på vei bort. Det er jo hyggelig at vi har en ettertraktet trener, men dette er jo bare spekulasjoner som vi ikke kan forholde oss til.

På torsdag signerte FIL ny ettårskontrakt med Fredrik Lund (23), spilleren som kom fra Strindheim midt i 2016-sesongen og har 32 kamper så langt for Finnsnes.

Har flere navn på blokka

– Fredrik har solid faring fra spill i 2. divisjon, og vi er veldig fornøyd med at han blir med videre. Vi har også flere spillere på blokka som kan ende med signeringer, men dette er navn vi ikke vil gå ut med enda.

Eriksen stiller seg litt undrende til ryktene som synes å ha versert om spillerflukt fra et Finnsneslag i full oppløsning, rykter som Eriksen sier er helt grunnløse.

– Tvertimot er vi nå i ferd med å få på plass en solid spillestall foran neste års 3. divisjon. Jeg registrerer jo at både Senja og Fløya opererer med ambisjoner om opprykk. Der er ikke vi, vi skal ha en nøktern inngang til kommende sesong og satser på å ta kamp for kamp og telle opp poengene ved sesongslutt.

– At vi skal spille i 3. div. neste sesong vil sannsynligvis gi enda bedre muligheter for spilletid for våre unge spillere, så slik sett vil dette være gunstig for dem.

Olav Eriksen og FIL begynnet å få 2018-laget på plass. Foto: Birger Caspersen