For da Fredrik kom inn til fjerde og siste skyting på 20-kilometeren hadde han bak seg tre skytinger med fullt hus, og lå som nummer seks så langt i løpet der 130 løpere totalt stilte til start. Men på fjerde skytinga klarte han ikke å følge opp med en like god serie — det endte med to bom og totalt 12. plass på 20-kilometeren for skiskytteren fra Målselv.

– Ble nok litt het i toppen

Fredrik forteller at da han gikk ut kjente godt i beina at han for noen dager siden hadde vært gjennom tre harde løp sist helg.

– Likevel løsnet det utover i løpet, og jeg klarte å holde forholdsvis god fart. Fredrik sier at han i tillegg til god fart i sporet også leverte solid skyting.

– Det var en deilig følelse å kunne forlate standplassen tre ganger etter feilfri skyting, og jeg var innstilt på å levere like bra på siste stående. Men det holdt altså ikke for Fredrik som endte opp med to bom.

- Tåler nesten ikke en bom

Fredrik forteller at han lå som nummer seks inn til siste skyting, og visste at han med solid skyting kunne hevde seg helt i toppen.

– Dette lå nok litt for mye i bakhodet, og dermed røk sjansen for en eventuell pallplass. Synd egentlig, men det viser hvor jevnt det er i toppen også i Europaligaen som er nivået under verdenscsupen. Med de to tilleggsminuttene ble det 12. plass for Fredrik Mack Rørvik, 2 minutter og 43 sekunder bak vinneren Vetle Sjaastad Christiansen fra Norge.

Thorstein Stenersen som nå går for Sverige ble nummer 24 i løpet, nesten fire minutter bak vinneren. Stenersen hadde som Rørvik to bom på siste stående skyting. Folkebladet forsøkte flere ganger å ringe ham opp for en kommentar på torsdag, men fikk ikke svar.

- Lagrene er rimelig tomme nå

Fredrik Mack Rørvik har fridag på fredag før ny 10-kilometer på lørdag, med to skytinger.

– Etter en har uke med flere tøffe løp føler jeg at lagrene er rimelig tomme akkurat nå. Derfor kommer det godt med å få en fridag og ta seg igjen litt på, sier han.